Vsak izmed nas se kdaj počuti žalostno ali celo depresivno. To ni nič nenormalnega, saj je to naraven odziv na tegobe življenja, kot so soočanje s smrtjo ali spremembo okolja. Problem nastane, ko se počutimo tako dalj časa in žalost in bolečina ne pojenjata. Tako čustveno in zdravstveno stanje nam onemogoča, da normalno delujemo v svetu.

Posebej nevarno je, če smo depresivni dalj časa, saj tako zamudimo veliko priložnosti v življenju.

Kaj so največji simptomi?

Če trenutno nimamo dostopa do strokovnjaka lahko vtipkamo v iskalnik »depresija simptomi« in hitro bomo našli glavne značilnosti takega stanja. Tako si lahko pomagamo, če se počutimo, da mogoče trpimo za depresijo. Tako stanje je vedno mogoče pozdravit, posebej če smo ga odkrili dovolj hitro. Večinoma se simptomi žalost in slabega počutja razvijejo zaradi težav s katerimi se nismo hoteli ali mogli soočiti. Največji pokazatelji depresije so:

  • Občutek žalost skozi dan
  • Pomankanje energije (pomaga vam lahko prehransko dopolnilo Maca) in občutek krivde
  • Izguba spomina in koncentracije
  • Misli na smrt
  • Nezainteresiranost za aktivnost, ki nas običajno veselijo

To so samo nekateri izmed mnogih simptomov, ki nas lahko pestijo. Depresija in simptomi so lahko zelo neopazni pri človeku, ki ne vemo, da ima težave. Lahko, da tega tudi pri sebi ne opazimo dalj časa zato je pomembno, da se zavestno opazujemo in poiščemo pomoč, ko nastopijo težave.

Fizične spremembe

Depresija in simptomi so lahko tako resni, da se fizično pričnejo manifestirati na našem telesu. Lahko občutimo bolečine v sklepih, imamo težave s spanjem, bolečine v hrbtu, počasno prebavo itd.

Če čutimo, da imamo te ali podobne simptome je najbolje, da hitro poiščemo pomoč. Lahko si pomagamo z katerikoli modernim brskalnikom in vtipkamo »depresija simptomi«. Tako bomo lažje prepoznali ali trpimo za omenjenim stanjem in poiskali strokovnjaka.

Otroška depresija

Če je naš otrok žalosten ne pomeni, da je depresiven. Prve znake otroške depresije lahko opazimo, če je otrok iz dneva v dan žalosten, ne da bi se stanje izboljševalo. Lahko, da se naš otrok noče igrati ali se obnaša nesocialno. Med take simptome štejemo:

  • Nezainteresiranost za igranje
  • Izogibanje aktivnostim
  • Izogibanje družinskim članom
  • Ignoriranje domače naloge

Vse to so lahko znaki, da ima naš otrok težave z depresijo. Najbolje je, da se obrnemo na strokovnjaka, saj če dovolj zgodaj odkrijemo vzrok ga bo veliko lažje pozdraviti.

S klikom na povezavo si preberite članek na temo o tem kako je partnerska psihoterapija namenjena parom oziroma zakoncem, ki želijo na kakovosten način reševati težave in stiske.

Objave iz iste kategorije: