Domači kino zahteva kar nekaj opreme, ki je pogosto precej draga. Že kvaliteten projektor bo verjetno stal kakšnih 1000 evrov, tudi ozvočenje ni poceni, upoštevati pa moramo še stroške drugih naprav. A ker prav z določeno investicijo pridobimo tudi kakovostno opremo z dolgo življenjsko dobo, se je pametno že pri nakupu osredotočiti na dobre naprave, ne na ceno. Če kupujemo le v nižjem cenovnem razredu, bomo hitro naleteli na težave.

Stroški uporabe projektorja

Za poceni projektor bodo stroški uporabe morda celo presegli strošek nakupa, če bo izdelek deloval dovolj časa. Že nakup žarnice za projektorje namreč predstavlja določen strošek, ki je skorajda primerljiv z nakupom novega projektorja v nižjem cenovnem rangu. Če upoštevamo, da so cenovno ugodni projektorji običajno precej potratni in zahtevajo pogostejšo menjavo žarnice za projektorje, se izkažejo tudi višji stroški pri uporabi. Tem se seveda lahko izognemo z nakupom neoriginalne žarnice, a to spet vodi v celo vrsto težav.

Najbolje je, da že v izhodišču izberemo zanesljivejši in varčnejši projektor. Žarnice za projektorje v tem primeru nudijo tudi 10.000 ur uporabe, torej jih ni treba pogosto menjati in nimamo stroškov.

Poceni platna

Ni treba, da je projekcijsko platno električno z daljinskim upravljanjem, mora pa biti zadostno za določene potrebe. Če na tem področju varčujemo, bomo razočarani nad kakovostjo projekcije in nad splošno izkušnjo. Projekcijsko platno, električno ali ne, namreč zagotavlja ustrezno površino in izboljša lastnosti projekcije. Na primerni površini je slika bistveno boljša, celotna izkušnja pa je s tem povsem drugačna. Platno je torej nujna oprema, hkrati pa ne zahteva visoke investicije.

Tudi odločitev za dražje platno verjetno ne bo zgrešena. Če je projekcijsko platno električno, je investicija seveda nekoliko višja, a končni rezultat nudi bistveno več lagodja pri uporabi projekcijske opreme. Na podoben način lahko tudi z drugimi dodatki na tem področju poljubno prilagajamo svojo izkušnjo.

Objave iz iste kategorije: