Eden izmed najpomembnejših korakov pri vzpostavitvi spletne strani je izbira domene. Ta bo služila kot ime in glavni naslov za naše podjetje na spletu. To je tudi razlog, da ne hitimo z nakupom. Vzeti si moramo čas in premisliti o najboljšem imenu. Poleg tega pa moramo preveriti, če je sploh na voljo. Na spletni strani ponudnika gostovanja to storimo preprosto. V iskalnik vpišemo želeno ime in kliknemo na gumb z imenom preveri domeno. Tako bomo hitro videli vse možnosti končnic in izpeljank naše izbrane domene, ki so na voljo

Izogibajmo se imenom preveč podobnim konkurenci

Možno je, da preverimo domeno s preprostim iskalnim nizom. Vse, kar moramo storiti je, da želeno ime vtipkamo v naš najljubši brskalnik. Tako hitro poizvemo o obstoju podobnih imen. S tem mislimo to, da naša domena ne sme biti preveč podobna konkurenčnim podjetjem ali proizvodom. To je izredno preprosto in je nujen korak na naši podjetniški poti. Lahko bi rekli, da je to osnovna domača naloga za vsakega posameznika, ki želi vzpostaviti svojo spletno stran.

Ime, ki si ga brez težav zapomnimo

Mnogo raziskav je pokazalo nekaj zelo zanimivega. Najbolj uspešne so domene s kratkimi imeni. Enak uspeh pa uživajo domene, ki se slišijo in izgovorijo dobro. Idealna dolžina je nekje med 4-20 znakov. V kombinaciji lahko uporabimo tudi številke in vezaje, vendar to ni nujno.

Ko izberemo ime, ga poskušajmo nekajkrat izgovoriti naglas. Ena izmed možnosti je, da preverimo domeno s pomočjo prijateljev in znancev. Povprašajmo jih o njihovem mnenju o našem izbranem imenu, ter če si ga lahko brez težav zapomnijo. Ciljati moramo na čim krajše ime, ki se dobro sliši in izgovori. Pri tem pa moramo tudi biti pozorni na samo težavnost pomnjenja imena. Če si bodo ljudje brez težav zapomnili našo izbrano domeno, potem je velika verjetnost večjega obiska naše spletne strani v prihodnosti.

Preberite si še naslednji članek: Poslovanje s Carnet domeno na Hrvaškem

Carnet domene so v obstoju že od daljnega leta 1993. To pa je omogočilo, da jim zaupajo veliki spletni brskalniki.

Lokalna ali svetovna končnica

Ena izmed pogostih težav vseh novih lastnikov domen je ravno končnica. Lahko si izberemo lokalno, ki je za slovensko območje .si. Možna pa je tudi izbira .com končnice, ki pa je svetovna. Možnih končnic pa je na voljo malo morje. Za poslovanje v Sloveniji je najbolje izbrati .si. Za poslovanje v mednarodnih vodah pa je priporočljiva izbira .com ali druga končnica. 

Možno je tudi, da kupimo enako domeno z različnimi končnicami. To storimo v primeru, ko nameravamo izdelati več spletnih strani za različne trge in namene.

Preverimo socialne medije

Tudi, če je izbrana domena na voljo, to ne pomeni, da je dober nakup. Preverjanje socialnih omrežij za podobna imena našemu je zelo pomembno. S tem se izognemo možnim zapletom in izgubi prometa. Posamezniki in podjetja imajo lahko na socialnih medijih že ustvarjane skupine s podobnim imenom, kot smo si ga izbrali za spletno stran. 

Na naslovu www.domenca.com imamo možnost uporabe iskalnika za preverjanje domen. Poleg tega pa lahko naročimo vrhunsko gostovanje po zelo dostopnih cenah.

Zakaj je najboljša domena .si? Ste mislili, da je izbira domenskega imena nekaj povsem enostavnega, kar vam ne bo vzelo veliko časa? Preberi več …

Objave iz iste kategorije: