Zelenice, ki krasijo našo okolico, zahtevajo veliko truda in nege, da bi bile videti lepe in zdrave. Če se kdaj sprašujete, zakaj je sosedova zelenica bolj zelena od vaše, obstaja več razlogov za to. Da bi imeli čudovito zelenico pred hišo, je potrebno vzdrževanje, redno košnjo, zalivanje, gnojenje in prezračevanje zemlje.

Vendar pa obstaja še ena skrivna sestavina, ki bi lahko pripomogla k bolj zeleni travi – bencinski prezračevalnik trave. Ta naprava bo pomagala prezračiti zemljo in jo oskrbeti s potrebnimi hranili, kar bo prispevalo k bolj zdravi in ​​lepi travi. Zato, če želite imeti najbolj zeleno trato v soseski, je lahko bencinski prezračevalnik trave prava rešitev za vas.

Zdrava in bujna trava za vaš vrt – z areatorji do boljše zračnosti in rasti vaše trate!

Skrbno pregledamo stanje trave in odstranimo vse odpadke, ki so se nakopičili čez zimo. Pomembno je, da pred nadaljnjo nego zemlje odstranimo ves plevel in mah ter preverimo ali se na zelenici ni pojavila plesen. Pri večjih površinah lahko uporabimo modro galico ali apno za uničenje plevela. Za zagotovitev, da bodo korenine trave prejele dovolj kisika, je priporočljivo uporabiti bencinski prezračevalnik trave. Nato moramo svoji zelenici zagotoviti dovolj hranil in jo po potrebi dosejati, da dosežemo gostejšo zelenico.

Rahljalniki zelenic so različnih vrst, od katerih se nekatere razlikujejo glede na vir energije, ki jih poganja. Električni prezračevalniki trave so na primer zelo zanesljivi, saj imajo stalni vir energije in za delovanje potrebujejo le dostop do električne vtičnice. Poleg tega so neverjetno tihi in imajo nizko težo. Električni prezračevalniki trave so primerni za prezračevanje manjših površin, saj lahko brez težav prezračijo površine v velikosti do 800 m².

Bencinski prezračevalniki trave so naprave, ki delujejo na bencinski pogon. Za razliko od električnih prezračevalnikov, ti prezračevalniki ne potrebujejo dostopa do električne vtičnice, saj ne potrebujejo napajanja z električno energijo. Namesto tega jih poganja motor na notranje zgorevanje, ki mu je treba dodati gorivo. Bencinski prezračevalniki so primerni za večje površine, saj so navadno zmogljivejši in imajo robustnejšo konstrukcijo. Poleg tega nimajo kabla, ki bi lahko omejeval vaše gibanje. Kljub temu pa so v višjem cenovnem razredu. Bencinski prezračevalniki trave so primerni za površine do približno 1200 kvadratnih metrov.

Akumulatorski prezračevalniki trave so primerni za uporabo na manjših do srednje velikih površinah, saj za delovanje uporabljajo akumulatorje namesto električnega kabla ali goriva. Ti prezračevalniki so zelo lahki, manjše velikosti in enostavni za uporabo. Poleg tega so cenovno zelo ugodni. Ker delujejo na akumulatorje, jih lahko uporabljate brez neprijetnih vonjav, ki jih povzročajo bencinski prezračevalniki.

Pri izbiri prezračevalnika trave je pomembno upoštevati velikost površine, ki jo želite prezračiti, ter dostopnost do električne vtičnice. Električni in akumulatorski prezračevalniki so primerni za manjše površine do 600 m², medtem ko so za površine med 600 in 800 m² priporočljivi električni prezračevalniki z dostopom do električne energije. Za prezračevanje večjih površin nad 800 m² pa so bolj primerni bencinski prezračevalniki trave. Pri izbiri prezračevalnika trave pa ne pozabite upoštevati tudi svojih potreb, predvsem glede na vašo telesno pripravljenost, izkušnje in občutljivost na hrup.

Objave iz iste kategorije: