Ko pride dojenček na svet, se ga vsekakor najbolj razveselijo starši in sorojenci, prav tako pa z dobrimi željami in darili ne skoparimo tudi vsi drugi, ki smo družini blizu. Povečanje družine je nekaj najlepšega in tega se vsi zavedamo. Dobrodošlico novemu živemu bitju, ki bo polepšala tudi naše življenje, pospremimo s primernim darilom – takšnim, ki izkazuje našo naklonjenost, verjetno pa bo tudi vse življenje ostalo za spomin. Kaj torej podariti, da bo naše darilo ljubko, cenjeno in primerno?

Klasična darila ob rojstvu

Dobrodošlico dojenčku pogosto izkažemo s plišasto igračo, s copatki in oblačili, najbližji pa pogosto podarijo grlico z obeskom ali zapestnico, na kateri je vgravirano otrokovo ime in datum rojstva. Klasična darila pa imajo kar nekaj slabosti. Niso kaj prida uporabna in pogosto kasneje niso več cenjena. Marsikomu danes zlat nakit ne pomeni veliko, saj je na voljo veliko modne bižuterije, ki jo nosimo raje.

Sodobna ponudba zanimivih daril

Ob rojstvu dojenčku težko podarimo kaj takšnega, kar mu bo dejansko prišlo prav že v prvih mesecih življenja, vendar lahko z nekaj truda najdemo tudi takšna darila. Za začetek pobrskajte po strani Babybonus.si in se seznanite s tem, kakšne so otrokove potrebe ter njegov razvoj v prvem letu življenja. Novorojenčku lahko podarite nekaj, kar mu bo v realnem svetu izven maternice dajalo občutek udobja in topline, ki ju je vajen iz trebuščka. Na primer »kengurujčka« za nošenje, ki mu bo omogočal, da je vedno prižet k mami, tudi takrat, ko ta počne kaj drugega. Sicer pa se lahko odločite tudi za pripomočke, ki pridejo prav tako mamici kot njemu. Na primer črpalko za iztiskanje mleka, če jo mamica potrebuje. Prav darila, ki pomagajo pri vzpostavljanju vezi med mamo in otrokom so najbolj primerna.

Kaj pa, če bi radi kupili zgolj manjše, simbolično darilo? Pomislite na izdelke za dekoracijo sobice, ki bodo spodbujali razvoj otrokovih čutil, igralne podloge in grizala ter druge drobnarije, ki spodbujajo motorični in umski razvoj, saj je v tem rosnem času vsaka spodbuda dobrodošla. Tudi igračke za najmlajše, ki pridejo prav šele pri nekaj mesecih starosti bodo veliko boljše kot plišaste živali, ki se jih hitro nabere preveč.

Kasnejše obdarovanje dojenčka

Marsikdo ne kupi darila ob rojstvu, saj pride na prvi obisk k mladi družini kasneje. Takrat se resnično že lahko kupi darilo, ki ga družina oziroma dojenček potrebuje, saj se že realno pokaže, kaj potrebujejo. V času, ko mu pravimo dojenček (torej do prvega rojstnega dne), se otrok nauči sedeti in plaziti, nekateri že shodijo, privadi se goste hrane, predvsem pa izjemno napreduje njegov umski razvoj. Izbira je tako že lažja, saj postane dojenček motorično spretnejši in radoveden glede vsega, kar se dogaja okoli njega.

Objave iz iste kategorije: