Uporaba čelade pri vožnji motorja do neke mere morda vzame motoristu del svobode in zabave. Seveda pa so prednosti veliko večje kot slabosti. Ker varuje glavo voznika, je zakonsko predpisana v mnogih državah po svetu. Obenem pa preprečuje manjše in hujše poškodbe, ki se lahko pripetijo pri padcih z motorja in drugih nesrečah. Vedno večjo popularnost uživajo modularne čelade, ki jih lahko motorist prilagodi svojemu stilu vožnje. Ker omogoča višji nivo svobode in udobja, se jih priporoča za izkušene in nove voznike, ki želijo uživati med vožnjo motorja.

Modularne čelade so namenjene vsem motoristom

Današnja motoristična oprema je veliko bolj varna in cenovno dostopna, kot je bila včasih. Moderne modularne čelade so izredno varne, saj vsebujejo več plasti zaščite glave in druge tehnologije, ki omogočajo bolj varno ter udobno vožnjo. Večinoma se za njih odločijo motoristi, ki radi vozijo v urbanem okolju. To pa zato, ker nudijo višji nivo zaščite kot odprte čelade.

Modularne čelade za večjo zaščito.
Modularne čelade nudijo višji nivo zaščite kot odprte čelade.

Mednarodni izraz za modularne čelade je tudi flip-up. Ker je mogoče sprednji del preprosto vzdigniti in izpostaviti obraz. Ko pa je potrebna zaščita proti močnemu vetru, mrazu in drugim elementom narave, pa se lahko sprednji del čelade spusti. Tako si  motorist hitro in brez napora zavaruje obraz. Ta lastnost jih naredi primerne tudi za daljše medkrajevne in druge vožnje.

Priročnost modularnih čelad je zelo visoka

Potovanje z motorjem na velike razdalje velikokrat pomeni, da se je potrebno večkrat ustaviti na bencinskih črpalkah, trgovinah, počivališčih ipd. Pri plačevanju goriva in drugih potrebščin ni potrebe po odstranjevanju čelade. Dovolj je že, če motorist privzdigne prednji del. S tem izpostavi svoj obraz, kar mu omogoča veliko lažje govorjenje. Obenem pa se čelada pri tem prezrači, kar jo naredi bolj prijetno za nadaljnjo vožnjo. 

Vodič za 5 NAJBOLJŠIH modularnih čelad 2020 – 2021

Prilagodljivost modularnih čelad je zares visoka. Velika prednost pa je tudi ta, da se zmanjša možnost, kraje, padca na tla in drugih nezgod s samo čelado, saj ne bo potrebe, da bi jo motorist snel z glave med kratkimi postanki.

Notranji ščitniki proti soncu

Nekatere izvedbe modularnih čelad imajo vgrajen notranji ščitnik proti soncu. Deluje podobno, kot sončna očala s to razliko, da je vgrajen v samo čelado. Tako ima motorist vedno zaščiten obraz pred UV žarki in močno svetlobo, tudi v primeru, da preklopi oziroma vzdigne sprednji del čelade. To je idealno za vožnjo pri nizkih hitrostih in nošnji čelade med postanki na bencinskih črpalkah ipd. Čelade ni nikoli priporočljivo odpirati pri vožnji po avtocesti ali drugih hitrih cestah. Ko je sprednji del čelade vzdignjen, je namenjeno, da se motor vozi pri nizkih hitrostih.

Kakovostno motoristično opremo je mogoče zaslediti tudi z obiskom spletne trgovine. Pogosto je tako, da je priporočljivo čelado v živo preizkusiti. Seveda pa lahko vedno vzamemo mere svoje glave in jih primerjamo z odmerjenimi merami same čelade, ki so zapisane v njenih specifikacijah na spletni strani.

Objave iz iste kategorije: