Ko pride pomlad, je čas, da se lotimo urejanja vrtov in okolice. Za to nalogo so najbolj primerne električne, baterijske ali motorne škarje za živo mejo, še posebej za nego žive meje, ligustra in pušpana. Električno orodje je odlična izbira za hitro in enostavno urejanje okolice vašega doma. Zanesljivo jih poganja električna energija, kar vam omogoča brezskrbno obrezovanje vseh grmičkov in živih mej okoli vašega doma.

Sodobne akumulatorske škarje za živo mejo so zmogljive, izjemno tihe in povzročajo zelo malo vibracij. Vsi izdelki blagovne znamke Husqvarna uporabljajo enako vrsto polnilnika, pri čemer polnjenje akumulatorja s kapaciteto 4,3 Ah traja približno 30-50 minut. Z dodatnimi akumulatorji ali nahrbtnim akumulatorjem lahko delate cel dan brez težav. Akumulatorski izdelki so še posebej primerni za delo na javnih mestih ali v okoljih, kjer je veliko občutljivosti na hrup, na primer v bližini bolnišnic, nakupovalnih centrov, domov za ostarele, mestnih parkov ali šol.

Kako izbrati pravo orodje za vaš vrt?”

Pri oblikovanju rastlin na vrtu je pomembno upoštevati estetski in negovalni učinek. Zato je ključnega pomena, da imajo električne škarje dobro nabrušeno rezilo, saj boste le tako lahko opravili delo hitro in kakovostno. Električno orodje, kot je na primer električne škarje za živo mejo, navdušuje s svojim odličnim rezalnim učinkom in inovativno opremo.

Pri nakupu električnih škarij za živo mejo je pomembno paziti, kakšno delo želite z njimi opravljati. Za urejanje velikih površin žive meje okoli vaše posesti so bolj primerne akumulatorske škarje, saj so bolj mobilne in vam omogočajo hitro premikanje po posesti, kar vam bo omogočilo lažje opravljanje dela in prihranek časa. Prav tako je pomembno izbrati škarje, ki so lahke, saj to močno vpliva na potek dela in zmanjšuje obremenitev vašega telesa. Pri nakupu je priporočljivo izbrati orodje priznane blagovne znamke, ki je sicer nekoliko dražje, vendar vam zagotavlja brezhibno in dolgotrajno delovanje. Bodite pozorni tudi na morebitne akcije. Pri nakupu poceni orodja obstaja tveganje, da preneha delovati med delom.

Električno orodje je boljša izbira za vrtna opravila, ki zahtevajo večjo moč in trajajo dalj časa. Takšno orodje vam omogoča neprekinjeno delovanje brez potrebe po premorih in se ne pregreva ob daljšem delovanju. Visokokakovostne škarje, rezalniki ali drugo vrtno orodje vam zagotavljajo zanesljivo urejanje vašega vrta in drugih površin.

Izbrano vrtno orodje naj ima ergonomsko oblikovan ročaj za udoben oprijem. Električno orodje ima vse ročaje ergonomsko oblikovane in obložene z gumo, kar preprečuje zdrs orodja iz rok. Rezilnik za obrezovanje mora biti močan in oster, da zdrži dolgo časa in brez težav odreže tudi trše veje. Pri električnih škarjah je pomembna tudi visoka hitrost premikanja rezila, kar zmanjšuje vibracije. Poleg tega naj orodje vključuje tudi torbo za prenašanje, kar olajša prenašanje orodja iz enega konca vrta na drugega.

Mulčerji so namenjeni mulčenju rastlinskih ostankov v poljedelstvu in pri čiščenju površin na kmetijah, na komunalnih in infrastrukturnih površinah. Več lahko preberete v članku na povezavi.

Objave iz iste kategorije: