Strešni nosilci za avto so najbolj priljubljena vrsta nosilcev, ki jih lahko pritrdimo na avta. Poleg te vrste za prevažanje koles poznamo še drugi dve. To so nosilci za vlečno kljuko in nosilci za prtljažna vrata.

Avtomobilski strešni nosilci za kolesa so torej najbolj priljubljeni in najbolj razširjeni med kupci oziroma uporabniki. Če ste tudi sami velik ljubitelj in svoje kolo redno prevažate na strehi vozila, svetujemo nakup nosilca za kolo nekoliko višjega razreda. Takšen strešni nosilec za avto praviloma odlikuje bolj preprosta uporaba, prav tako večja nosilnost. Če svoje kolo na strehi avta prevažate redkeje, pa zadostuje že bolj osnovni nosilec kolesa.

Avto opremljen z vlečno kljuko

Za prevažanje koles strešni nosilci za avto torej niso edina možna izbira, čeprav je pogosto najboljša. Na voljo so tudi nosilci za vlečno kljuko.

Če imate avto, ki je opremljen z vlečno kljuko, kolesarski nosilec za na vlečno kljuko lahko predstavlja sila elegantno rešitev. Takšen sistem je primeren za vse tipe koles – od najtežjih gorskih pa vse do ultra lahkotnih koles.

Nosilci koles za na vlečno kljuko avta

Bolj osnovni nosilci koles za na vlečno kljuko avta so običajno narejeni iz jekla. Ti so seveda nekoliko težji in morda ne vključujejo funkcije nagiba. Slednji omogoča odpiranje prtljažnih vrat. Nosilci višjega cenovnega razreda so narejeni iz lahkega aluminija, ki omogoča širok nagibni kot. Takšna vrsta omogoča odpiranje prtljažnika in je opremljena s ključavnico, ki skrbi za preprečevanje, da bi kdo nosilec odtujil.

Avtomobilski nosilci za prtljažna vrata

Za prevažanje koles so torej na voljo strešni nosilci, nosilci za na vlečno kljuko, prav tako nosilci za kolesa, ki se lahko pritrdijo na prtljažna vrata.

strešni nosilci za avto
Za prevažanje koles so torej na voljo strešni nosilci za avto prav tako pa nosilci za kolesa, ki se pritrdijo na prtljažna vrata.

Nosilci za avto za prtljažna vrata so zelo enostavni za uporabo. Z njihovo pomočjo lahko prevažate tudi do štiri kolesa obenem. Dobrodošli pa so za transport vseh tipov koles. Tudi montaža je sila preprosta in hitra. Nalaganje koles in samo pritrjevanje pa je zlasti zaradi nizke višine enostavno.

Nakup sistemov za avto za prevažanje koles

Če vas zanima nakup nosilcev za kolesa, da jih boste čim enostavneje prevažali s svojim avtom, temeljito razmislite, katera od omenjenih vrst je za vas najbolj dobrodošla.

Objave iz iste kategorije: