Čist in urejen izgled notranjega prostora v našem avtomobilu daje dober vtis. Obenem pa omogoča boljše počutje voznika in potnikov. Velikokrat pa lahko tudi v urejenih vozilih opazimo poškodovan prtljažni del. Temu je tako, saj preprogo poškoduje težak in oster tovor. Obenem pa se lahko razlijejo tekočine po prtljažniku, kar pusti madeže in slab vonj. Vse to pa lahko preprečimo s uporabo korita za prtljažnik avtomobila. S koritom si olajšamo prevažanje orodja, hrane, živali in drugih stvari v našem prtljažniku.

Korito prtljažnika ohrani večjo vrednost avtomobila

Veliko ljudi si misli, da lep prtljažnik ni pomemben. To pa ne bi moglo biti dalj od resnice. Če je avtomobil znotraj čist in urejen, bo imel veliko večjo vrednost.

Korita za prtljažnik avtomobila

Temu je tako, saj stanje vozila prikaže lastnikov odnos in odgovornost. Avtomobilsko korito za prtljažnik pa zaščiti občutljivo preprogo in druge dele pred poškodbami. Tako bo naš avtomobil vedno izgledal znotraj sveže, urejeno in nepoškodovano.

Lažje čiščenje

Čiščenje prtljažnika je lahko dokaj zamudno opravilo. Tako moramo uporabiti sesalec in posebna čistila za plastiko, tkanino in druge materiale. Korito prtljažnika za avtomobil pa je narejeno s preprostostjo čiščenja v mislih. Tako uporabimo vodo, milnico ali druga čistila, da odstranimo z njih umazanijo. Različna korita so tudi narejena iz različnih materialov. Tako poznamo dve glavni vrsti korit, ki pa sta:

Gumijasta korita

Guma je izredno vzdržljiv material, ki ima ogromno prednosti. Izgleda odlično v vsakem vozilu in nudi največjo zaščito pred praskami, odrgninami ter razlitji tekočin. Poleg tega pa je gumo izredno preprosto očistiti.

Vinila korita

Tako kot guma ima vinil izredne lastnosti. Je idealen material, če želimo ujeti vodo, blato, sneg in drugo nesnago v samo korito. Poleg tega pa lahko tudi vinil operemo z vodo, ko je potreben čiščenja.

Lažje prevažanje živali

Vsakemu lastniku malih živali se zgodi, da more svojega ljubljenčka kam odpeljati. Razlog za to je lahko obisk v naravo, obisk pri veterinarju ipd. Tako moramo psa, mačko ali drugo žival naložiti v prtljažnik avtomobila.

Pri tem pa lahko tačke, kremplji in slina pustijo škodo v prtljažnem delu vozila. Rešitev za tako situacijo je uporaba korita za avtomobilski prtljažnik namenjen živalim. Te so dodatno ojačani in mehkejši, kot druge izvedbe. Tako bo naš hišni ljubljenček se peljal na varni, topli in mehki podlagi, ko bo v našem vozilu. Prtljažnik v avtu včasih na hitro zaščitite tudi zgolj s prevleko, a s tem zagotovo ne boste poskrbeli za vrhunsko zaščito. To vam lahko ponudi druga vrsta zaščite, ki jo na trgu lahko najdete pod imenom Bootector.

Prevažanje orodja in živil

Pri prevažanju orodja lahko hitro pride do nastalih poškodb. Temu je tako, saj je orodje težko, ostro in ga je težko držati na mestu. Korita za orodja so narejena tako, da zavarujejo orodje pred premikanjem. Obenem pa imajo debelejšo plast gume, ki zavaruje našo preprogo pred praskami in težkimi udarci med vožnjo.

Na spletni strani www.withcar.hu lahko zasledimo ogromno dodatne opreme za vozila vseh vrst. Poleg tega pa imamo na voljo različne nadomestne dele za mnoge različne vrste avtomobilov, SUV-jev, kombijev in tovornjakov.

Objave iz iste kategorije: