Življenje v dvoje ni vedno enostavno. Na tej poti se zakonci oziroma pari lahko srečujejo s številnimi težavami in stiskami. Pogosto ne vidijo prave rešitve, zato se odločijo za ločitev. Na žalost je to najslabša možna rešitev, ki za seboj pušča žalost, nemir in še druge stresne situacije.

K sreči poznamo še druge rešitve, ki so ustreznejše. Mnoge med njimi omogočajo, da partnerski odnos ponovno postane kakovosten. Ena od takih rešitev je tudi partnerska terapija. V nadaljevanju se bomo osredotočili predvsem na to, komu je namenjena in kaj vse lahko z njo dosežemo.

Komu je terapija namenjena?

V prvi vrsti je partnerska terapija namenjena parom oziroma zakoncem, ki želijo na kakovosten način reševati težave in stiske, s katerimi se v svojem odnosu soočajo.
Terapija poteka v obliki pogovora med partnerjema in psihologom oziroma terapevtom. Ponavadi poteka enkrat na teden po eno uro. Srečanja so individualne narave in niso namenjene skupinam.

Partnerska psihoterapija

Razlogi za trenja v odnosu

Razlogi, zakaj pari pomoč poiščejo pri terapevtu, so lahko zelo različni. Med najbolj pogoste sodi negativna oziroma neuspešna komunikacija med njimi. Ko se namreč sporazumevanje med partnerjema poslabša, ugotovita, da zelo pogosto ne najdeta skupne rešitve. To je tudi prvi opozorilni znak, da bi morala obiskati terapevta.

Partnerska psihoterapija

Partnerska terapija je odlična rešitev tudi v primeru, ko se pari ne ujemajo več v spolnosti, v čustveni in telesni intimnosti ali pa če gre morda celo za nezvestobo.

Nezvestoba kot najtežja preizkušnja

Vsekakor zvestoba velja za eno od najtežjih preizkušenj, s katero se soočata partnerja. Nezvestoba je zelo pogosto glavni krivec za prenehanje zveze. Prevaran partner doživlja občutke izdaje, sramu, praznine, zapustitve, jeze, ljubosumja, zmedenosti ter še česa.

Partnerska terapija lahko reši tudi tako situacijo, seveda če sta oba od partnerjev pripravljena nanjo. Ob njima pa mora biti prisoten terapevt, ki natanko ve, kako reagirati v tako težkih situacijah.

Kaj je namen terapije?

Partnerska terapija je v prvi vrsti namenjena temu, da lahko ponovno povsem zaupate svojemu partnerju. To pomeni, tudi da se z njim lahko zaupno pogovarjate tudi o najbolj intimnih temah. Poleg tega imate ves čas občutek, da vas partner popolnoma razume, vas spoštuje in prav tako zaupa.

Najbolj pomembno pa je, da vas partnerska terapija nauči, da je pravilni način komunikacije z vašim partnerjem edina prava rešitev za kakovostno zvezo in življenje na sploh.

Razlogi za nastanek anksioznosti. Vzroki za nastanek so kompleksni. Predstavljajo preplet genetskih, osebnih in okoljskih dejavnikov. Preberi več …

Objave iz iste kategorije: