Pri nas je kar nekaj uveljavljenih podjetij, ki vam lahko po svojem predlogu ali pa po vašem načrtu oziroma skici izdelajo nagrobni spomenik. Pri tem lahko po vaši želji poskrbijo še za nagrobni napis in druge nagrobne dodatke. 

Izbranemu podjetju lahko v povezavi z nagrobnim spomenikom pošljete povpraševanje. Za izdelavo ponudbe boste morali podjetju praviloma navesti lokacijo ter dimenzijo grobnega prostora. Podjetje za lahko prav tako obnovi že obstoječi nagrobnik. S svojim znanjem in izkušnjami bodo strokovnjaki poskrbeli, da se bo nagrobnik po izgledu približal prvotnemu. 

Neskončni nabor možnosti nagrobnega napisa 

Velik pomen na spomeniku vsekakor nosi tudi nagrobni napis. Napis je lahko strojno ali pa ročno izklesan. Posamezne črke so lahko barvane, srebrne ali zlate. Napisi so lahko tudi peskani, prav tako v barvanih, zlatih ali srebrnih različicah. 

Nagrobni napis in nagrobni dodatki

Pri naročanju napisa boste prav tako morali ponudniku praviloma posredovati številko grobnega prostora oziroma lokacijo. To boste našli na najemni pogodbi za grobni prostor ali pa na računu za plačilo najemnine. Navesti boste morali tudi točne in jasne podatke za želen napis. 

Napis in nagrobni dodatki 

Nagrobni napis torej igra veliko vlogo, ki je globljega pomena. Za piko na i oziroma za še lepši izgled nagrobnika pa lahko poskrbijo dobro izbrani nagrobni dodatki.

To so na primer kamnite ali kovinske vaze, lučke, različne vrste aplikacij, kot so vejice, križi, angelčki, golobčki, kipi iz različnih vrst materialov (npr. marmor), različni vložki za vaze ter podobno. Če niste povsem prepričani, s čim bi lahko najlepše okrasili nagrobnik, potem si lahko na spletu ogledate katalog nagrobnih dodatkov. 

Galerija materialov za nagrobnike 

Na spletu si torej lahko najprej poiščete kup dobrih idej za nagrobnik, nagrobni napis in nagrobne dodatke. Na voljo vam je tudi galerija materialov za nagrobnike. Na ta način si boste lahko ogledali, kateri materiali se najpogosteje uporabljajo za izdelavo nagrobnikov. Sicer pa vam pri tem lahko odlično pomagajo ponudniki takšne storitve in izdelkov. Tudi ti so vam na voljo na spletu, kjer imajo svoje strani. 

Spletna stran vmkunovar.si je na primer odlična spletna stran, na kateri boste našli ne samo dobrega ponudnika za izdelovanje nagrobnikov, temveč tudi vrsto dobrih idej. 

Objave iz iste kategorije: