Selitev je, glede na število podjetij, ki ponujajo tovrstne storitve še najlažje najti v večjih slovenskih mestih oz. največ izbire imate, če prebivate v Ljubljani z okolico. Razlogi zakaj  je temu tako tičijo v večjem povpraševanju, koncentraciji ljudi, številu selitev na leto, ipd.. Toda upoštevaje majhnost Slovenije lahko selitveni servis najdete za praktično vse kraje. Seveda je drugače s stalnimi selitvami v tujino, ki so precej bolj drage in zapletene.

A glede na to, da se večina selitev opravlja znotraj države Slovenije, se bomo v tem tekstu osredotočili na tovrstne »lokalne« selitve. Selitvene servise za področje slovenije lahko iščemo na mnoge načine: preko spleta, osebno na terenu, na podlagi priporočil znancev in prijateljev, ipd.. Seveda pa večina najprej poseže po internetu.

Na rumenih straneh lahko za Slovenijo tako najdete kar 94 registriranih podjetij, ki se ukvarjajo s tovrstno dejavnostjo. Od tega jih je za selitveni servis Ljubljana na voljo preko dvajset, medtem ko so ostali selitveni servisi porazdeljeni po drugih slovenskih mestih in krajih. Torej če se selite znotraj našega glavnega mesta ali iz/v njega okolico boste imeli z iskanjem še najlažje delo.

Tudi iskanje preko spletnih iskalnikov vam zelo pomaga pri raziskovanju, kateremu selitvenemu servisu boste na dan selitve zaupali vaše imetje. Različni iskalniki vam za selitveni servis Ljubljana, Maribor, Koper, Celje, in druga mesta ponujajo na tisoče zadetkov, od mnenj na raznih internetnih forumih, domačih spletnih strani selitvenih servisov, do različnih člankov, ki vam podajajo informacije in nasvete glede selitev.

A, klub čedalje boljši ponudbi, je pri ljudeh še vedno eno izmed glavnih vprašanj oz. dilem to, ali je selitveni servis sploh potreben?

Odgovor je preprost. Kljub temu, da v miselnosti Slovencev še vedno prevladuje mnenje, da je selitev s selitvenim servisom zgolj in samo strošek in je zatorej najprimernejša opcija selitev v lastni režiji, pa jih čedalje več spoznava, da cena selitve s selitvenim servisom več kot odtehta vse težave, stres, porabljen čas, skupek številnih manjših stroškov, ki se pojavljajo med samo selitvijo ter drugih nevšečnosti, ki smo jih deležni, če se selimo v lastni režiji.  Ob tem pa tudi tempo življenja in pritiski katerim smo dnevno izpostavljeni na delovnih mestih in privatnem življenju govorijo v prid dejstvu, da se ljudje čedalje raje odločajo za selitvene servis.

Selite lahko karkoli, da, tudi otroške igrače, lesena železnica ali babičin gugalnik so lahko med predmeti, ki jih bo takšen servis brez težav, varno, hitro in zanesljivo odpeljal na novo lokacijo.

Objave iz iste kategorije: