Splet je čudna stvar. Starejše generacije se mu čudijo in ugotavljajo, da imajo pogosto premalo znanja, da bi se lotile kakšnega spletnega projekta, mladi, celo osnovnošolci, pa kot za šalo naredijo svojo spletno stran. Nenazadnje je to povsem enostavno in treba si je le nabrati nekaj prakse oziroma slediti napotkom, ki jih najdemo na spletu – in tako se hitro lahko okličemo za spletne mojstre!

Popoln program za izdelavo spletnih strani

Mislite, da je potrebno za vsako stvar na spletu obvladati programiranje in programske jezike? Motite se! Če bi radi izdelali spletno stran, morate zgolj znati uporabljati program za izdelavo spletne strani, ki ni nujno zahteven. Kot eden najbolj razširjenih na globalnem trgu nastopa Wordpress, ki omogoča, da si postavite spletno stran kar v pol ure. Program je brezplačen in je bil sprva namenjen piscem spletnih dnevnikov, zato ga boste hitro obvladali.

Zakaj je Wordpress tako priljubljen program za izdelavo spletne strani? Preprosta uporaba in predvsem brezplačna uporaba pomenita največ, bistveno pa je tudi do, da se program ves čas izpopolnjuje. Temelji na tako imenovani odprti kodi, kar pomeni, da programerji s celega sveta vedno znova dodajajo zanimive možnosti in rešitve – vi jim morate zgolj izbrati oziroma klikniti in namestiti na svojo spletno stran.

Če potrebujete spletno stran za več kot zasebno uporabo in nameravate z njo tudi kaj zaslužiti, se seveda še vedno priporoča, da za izdelavo strani najamete profesionalca. Ta bo sicer kot program za izdelavo spletnih strani verjetno ravno tako uporabil sistem Wordpress (ki ga uporabljajo tudi največje in najbolj znane spletne strani), vendar pa bo bolje navigiral med posameznimi vtičniki, ki so nujni za uspešno delovanje spletne strani, ter vam bodo omogočali tako njeno enostavno uporabo kot tudi spremljanje njenih rezultatov.

Poskusite in se prepričajte

Bi radi naredili spletno stran ali vsaj spletni blog kar sami? Pojdite na Wordpressovo spletno stran in se lotite dela. Če ne drugega, se boste odlično zabavali, morda pa mimogrede poskrbeli tudi za svež spletni dnevnik, v katerem boste delili svoja mnenja s svetom in si pridobili cel kup bralcev. Če boste objavljali zanimive vsebine, se lahko hitro zgodi, da boste s svojim pisanjem lahko tudi zaslužili – in dodatnega vira zaslužka se pač nihče ne brani, kajne?

Objave iz iste kategorije: