Mazilo za nego tetovaže bi moral uporabljati prav vsak, ki ima tatu. Če ste se že dali tetovirati, potem si gotovo želite, da je vaš tatu čim bolj viden in lepo negovan. Z leti namreč barve lahko zbledijo, zato je motiv manj jasen. S pravilno nego z ustreznimi pripravki to lahko preprečimo oziroma poskrbimo za to, da bo tatu ostal točno tak in lepega videza, kot je bil takoj po tetoviranju, še mnogo, mnogo let. Skrbna nega je vsekakor zelo pomembna.

Kakšna nega je priporočljiva takoj po tetoviranju?

Takoj po postopku tetoviranja je koža okrog tatuja zelo vneta in občutljiva. Zaradi tega je zelo pomembno, da jo skrbno negujemo po navodilih, ki jih dobimo tam, kjer smo si dali narediti tattoo. Navodila je treba natančno upoštevati, saj se bo le tako tattoo hitro zacelil. Celjenje traja približno dva do tri tedne, po tem času pa za njegovo nego lahko začnete uporabljati mazilo za nego tetovaže, ki bo poskrbelo za učinkovito zaščito vašega tatuja in za to, da ta ostane nespremenjen.

Na tak način se bodo linije in barve bolje ohranile ter ostale čim bolj jasne tudi na dolgi rok. Tako bo motiv ostal prepoznaven in lep, kar je zagotovo tisto, kar si želite. Redna nega bo k temu zelo pripomogla, seveda pa je pomembno, da z njo začnete čim prej po tetoviranju oziroma nekje po treh tednih ali po enem mesecu od tetoviranja.

Kako učinkuje mazilo za nego tetovaže?

Mazilo za nego tetovaže je kombinacija premišljeno izbranih sestavin, ki učinkujejo po eni strani negovalno, zato kožo pomirjajo in ji nudijo vse potrebne hranilne snovi, po drugi strani pa nudijo koži tudi ustrezno zaščito. Deluje protivnetno in antibakterijsko, zato je primerno tudi za občutljivo kožo ter ga lahko začnemo uporabljati že tri tedne po tetoviranju.

Mazilo za nego tetovaže vsebuje tudi zaščitni faktor
Profesionalno mazilo za nego tetovaže

Med sestavinami so predvsem različni antioksidanti, poleg tega pa mazilo za nego tetovaže vsebuje tudi zaščitni faktor, ki varuje kožo pred škodljivimi sončnimi žarki. Znano je, da je takoj po postopku tetoviranja oziroma vsaj dva tedna po njem, treba paziti, da tattoo ni izpostavljen sončni svetlobi, prav tako pa lahko UVA in UVB žarki tudi kasneje škodujejo tatuju. Zaradi tega lahko barve veliko hitreje in neenakomerno zbledijo, kar lahko preprečimo prav z ustrezno nego.

Objave iz iste kategorije: