Dandanes imamo na voljo za nakup ogromno število različnih tiskalnikov. Te razdelimo v dve glavni skupini, ki pa sta laserski in klasični oziroma inkjet. V mnogih domovih in pisarnah še vedno prevladuje uporaba navadnih tiskalnikov, ki vsebujejo črnilo. Temu je tako, saj so preprosti za uporabo. Poleg tega pa so ugodni za nakup. Res pa je, da sčasoma lahko kupovanje kartuš postane dokaj velik strošek. Zato je dobro, če poznamo, katere poceni kartuše so primerne za našo tiskalno napravo in njen namen uporabe.

Originalne kartuše so dostikrat najdražje

Poleg naše tiskalne naprave v večini primerov dobimo tudi OEM kartuše. OEM je kratica za originalno opremo. To pomeni, da so bile kartuše narejene s strani proizvajalca našega tiskalnika. Res je, da imajo najvišjo kakovost izdelave slik in dokumentov. Slabost pa je ta, da so dokaj drage za nakup. Tako lahko redno vzdrževanje naše tiskalne naprave postane dokaj drago, če kupujemo OEM opremo.

Originalne kartuše so dostikrat najdražje

OEM opremo se priporoča, če želimo največjo zanesljivost in proizvajalčevo garancijo. V nasprotnem primeru pa imamo veliko drugih možnosti nakup barv, ki nam bodo močno znižale stroške rednega tiskanja dokumentov, listin, računov ipd.

Kompatibilne kartuše so priporočene za vsakodnevno tiskanje

Tiskanje velikih količin slik in dokumentov lahko hitro postane velik strošek. To se predvsem opazi v podjetniških okoljih, kjer so multi-funkcijski tiskalniki v pogonu cel delovni dan. V tem primeru je dobro, če kupujemo barve, ki niso OEM izvedbe, saj tako prihranimo veliko sredstev.

Poceni kartuše kompatibilne izvedbe so priporočene za uporabnike, ki vsak dan izdelujejo dokumente in druge pomembne listine. Sicer je kakovost barve pri kompatibilnih kartušah malo slabša, ampak imajo zato lahko vgrajene druge prednosti, kot so: večja kapaciteta barve, možnost ponovnega polnjenja in bolj učinkovito tiskanje.

Obnovljene kartuše so cenovno zelo ugodne

Ko preteče življenjska doba OEM kartuš, se te odpelje v reciklažo. Tam pa jih različni proizvajalci obnovijo in spet spravijo v prodajo. Vse poškodovane dele ohišja se zamenja. Barva pa se nadomesti z originalni primerljivo. Poceni kartuše, ki so obnovljene, so izredno cenovno ugodne. Temu je tako, saj v večini plačamo samo svežo barvo. Poleg tega pa so obnovljene kartuše popolnoma kompatibilne z našim tiskalnikom, saj imajo še vedno OEM specifikacije.

Ponovno napolnjene kartuše so primerne za tiskanje dokumentov

Še zadnja možnost nakupa poceni kartuš pa prihaja v obliki ponovno obnovljenih kartuš. Tem se preprosto zamenja barva s cenovno dostopno. Res je, da v tem primeru ne moremo računati na visoko kvaliteto, vendar je vsebovana barva več kot dovolj za tiskanje dokumentov.

Če želimo visoko-kakovostne barve za navaden in laserski tiskalnik, potem je www.toner123.si pravi naslov. Na spletni strani lahko najdemo kartuše in tonerje za vse priznane znamke tiskalnikov.

Reševanje podatkov iz diska. Več kot boste posredovali informacij o disku oz. napravi, s katere je podatke potrebno rešiti, boljši bo rezultat reševanja. Preberi več …

Grafične kartice. Obožuješ računalniške igrice ali pa te zanima grafično oblikovanje? Preberi več o grafičnih karticah …

Objave iz iste kategorije: