Dnevno sobo lahko optično povečate ali zmanjšate na različne načine. Strateško postavljena ogledala sobo podaljšajo in razširijo. Namestite jih tako na stene, kot tudi na omare, saj boste tako dosegli maksimalno povečanje sobe.

Ogledalo namestite v zadnji prostor pred izhodom iz hiše

Svetloba v vseh prostorih ni enako močna. Včasih na naših oblačilih, koži ali laseh ne opazimo umazanije in madežev, kar nas kasneje spravi v zadrego. Dobro je, da svoja ogledala dodatno osvetlite z LED lučkami. Na ta način boste imeli popoln pregled nad sabo in svojim videzom. Namestite jih tudi na hodnike in v zadnji prostor v hiši, ki ga obiščete pred odhodom od doma. Tako boste vedno izvedli še zadnjo kontrolo vašega videza in se morebiti preoblekli.

Novi hiti in trendi

Za klasičen videz prostorov lahko izbirate med klasičnimi pravokotnimi, kvadratnimi ali ovalnimi oblikami. Moderni videz prostorov dosežete z neenakomernimi oblikami. Na voljo so ogledala v obliki valov, oblakov, srčkov in metuljev. Izbira oblik je neskončna. Nekatera imajo obarvane okvirje, okvirje v različnih oblikah, debelinah in dimenzijah.

V spalnici steklene predmete obrnite stran od sebe

Priporočljivo je, da v spalnici nimate steklenih izdelkov obrnjenih neposredno v vašo smer medtem, ko spite. Svetujemo vam namestitev ogledal na notranjo stran vrat omar, na stene, kamor med spanjem niste obrnjeni ali pa celo odstranitev izdelka iz spalnice. Namesto v spalnico jih raje namestite v dnevno sobo in na hodnik.

Nasveti za nakup po feng shuiju

Po feng shuiju mora biti ogledalo dovolj veliko, da se vidi vaše celotno telo. Ne kupujte izdelkov manjših dimenzij, kjer imate odrezan del nog ali glave. V njem morate hkrati videti čim več prostora, zato je najbolje, da je nameščeno na sredini stene. Ogledala se med seboj ne smejo odsevati, zato v isti prostor namestite samo enega.

Objave iz iste kategorije: