Dvigalka za avto vam lahko pride še kako prav v številnih situacijah. Uporablja se za dvigovanje avtomobila pri menjavi gume, zato jo je treba imeti vedno v avtu, tako kot tudi rezervno gumo, prvo pomoč, varnostni trikotnik in različno drugo opremo. Vsekakor je najpomembnejše imeti v avtomobilu tiste pripomočke in opreme, s katerimi lahko na cesti poskrbite za svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu, zagotovo pa vam v marsikateri situaciji pomaga tudi dvigalka za avto. 

Zakaj mora biti dvigalka vedno v avtu?

Dvigalka za avto je obvezna oprema, ki mora biti vedno v vozilu. Če imate v vozilu le rezervno gumo, a vam manjka dvigalka za avto, je namreč ne boste mogli zamenjati in boste morali poklicati avtovleko, kar je običajno bolj zamudno in lahko tudi dražje, če nimate urejene brezplačne asistence za takšne primere. Zaradi tega jo je vedno dobro imeti v avtu oziroma v prtljažniku, saj nikoli ne veste, kdaj jo boste potrebovali. 

Kako zamenjati gumo pri avtomobilu?

Pri tem pa je seveda pomembno tudi to, da jo znate pravilno uporabljati oziroma da veste, kako se sploh zamenja guma pri avtomobilu. Danes imamo na srečo internet, kjer lahko najdete veliko informacij o tem. Če gume še nikoli niste menjali in s tem nimate izkušenj, potem se je o pravilnem postopku zagotovo pametno informirati, saj nikoli ne veste, kdaj vam bo to na cesti morda prišlo prav.

Kakšno dvigalko izbrati?

Dvigalka za avto se uporablja za dvig avtomobila. Pri nakupu bodite pozorni na to, kakšna je njena maksimalna obremenitev glede teže – 1000 kg, 1500 kg itd. Prav tako pa je treba preveriti tudi to, kakšna je njena višina oziroma na kakšno višino lahko z njo dvignemo vozilo. Višja ko je ta višina, bolj udobno bo potekala menjava pnevmatik.

Poleg tega pa je zagotovo pomembno tudi, na kakšen način deluje izbrani model, kako se ga dvigne in kako spusti nazaj na tla. Obstaja namreč več vrst. Večinoma gre za hidravlične dvigalke, lahko pa so tudi trapezaste oziroma škarjaste. Premisliti morate, zakaj jo boste uporabljali – samo v nujnih primerih na cesti in bo vedno v prtljažniku ali pa jo boste uporabljali tudi za menjavo zimskih gum v letne in obratne. 

Objave iz iste kategorije: