Ko je govora o domenah, jih v resnici ni nikoli preveč. Še posebej, če si v svoji lastni zbirki lastite unikatne in posebej zanimive. Morda imate v lasti tudi takšne, ki bi bile lahko zanimive tudi za odkup oziroma prodajo. V resnici z dovolj zanimivo domeno lahko tudi precej dobro zaslužite.

V nadaljevanju vam bomo navedli nekaj razlogov, zakaj se vam na primer splača že v tem hipu imeti oziroma kupiti vsaj še eno domeno. V ospredju pa bo domena .SI.

Domena .SI v vlogi blagovne znamke

Najbolj aktualne so še vedno domene s ključnimi besedami. A domena na sploh vse pogosteje postaja veliko bolj zanimiva za grajenje prepoznavnosti blagovne znamke. Domena se namreč ne pojavlja samo kot naslov spletne strani, temveč je lahko navedena na vseh vizitkah, prav tako tudi na promocijskem materialu oziroma materialu za reklamiranje. Ne nazadnje se lahko nahaja tudi na e-naslovu.

Če je vaše podjetje locirano pri nas, si zagotovo lastite domeno s končnico .SI. Ob tem pa bi bilo za vas dobro, če bi morda pomislili tudi na druge končnice, na primer na končnici .eu, .com.

Najbolj aktualne so še vedno domene s ključnimi besedami.

Domena .SI z osebnim imenom ter priimkom

Dobra izbira je tudi domena .SI, ki vsebuje osebno ime in priimek. Dejstvo je, da dandanes prisotnost na spletu ni več samo vprašanje, temveč je postala skorajda že nuja.

Kaj pa sploh je domena

Morda pa nekateri med vami niti ne veste prav dobro, o čem govorimo. Naj zato še razčistimo, kaj je pravzaprav domena. To je torej nekakšno ime, ki ga ima prav vsaka spletna stran. Ime domene za brskalnik Google je google.com. Tega smo izpostavili, ker verjetno prav vsi zelo pogosto obiskujete tovrstni iskalnik.

Izbira imena za vašo domeno je torej eden od zagotovo najbolj pomembnih korakov, ki jih boste storili pri ustvarjanju svoje spletne identitete. Po imenu domene vas bodo namreč prepoznale prav vse vaše potencialne pa tudi že obstoječe stranke.

In če vas zanima, ali vam je domena .SI ali katera koli druga domena na razpolago tudi zastonj, je odgovor nikalen. Kljub temu pa se domena lahko registrira že za tako zelo nizko ceno, kot si sploh ne morete predstavljati.

registracija spletne domene
Izbira imena za vašo domeno je zelo pomembna.

Objave iz iste kategorije: