Vsak izkušen in novopečeni podjetnik potrebuje svojo spletno stran. To pa velja za vse podjetnike, neglede na vrsto in način poslovanja, ki ga bodo opravljali. Temu je tako, saj dandanes večino strank išče preko spleta produkte in storitve, da zadovoljijo svoje potrebe. Uporaba internetne tehnologije omogoča dostop do izjemnega števila potencialnih kupcev z lokalne države, ali pa celega sveta. V vsakem primeru pa bomo morali opraviti registracijo domene, ki nam bo omogočila, da naša spletna stran sploh lahko deluje.

Moč dobro izbrane domene

Pri registraciji domene ni nikoli pametno hiteti. Temu je tako, saj bo to tudi ime naše spletne strani. Dobro izbrano ime nam bo prineslo različne prednosti, kot so:

  • Izkazovanje profesionalnega odnosa do potencialnih kupcev
  • Hitrejše širjenje vesti o našem podjetju
  • Boljša seo optimizacija
  • Lažje in bolj učinkovito oglaševanje
Registracija domene
Pri registraciji domene ni nikoli pametno hiteti.

Ko zakupimo domeno, jo moramo vsako leto podaljšati. S tem pa zagotovimo, da bo vedno v naši lasti.

Kako izbrati primerno ime domene?

Izgled naše spletne strani bo povedal veliko o odnosu do naših strank in načina samega poslovanja. Tako je pomembno, da je uporabniški vmesnik narejen dobro, kot tudi druge značilnosti same strani. Pri tem pa je zelo pomembna tudi registracija domene, saj nam bo dala možnost, da si izberemo edinstveno ime za našo spletno stran.

Najbolje je, da najdemo domeno, ki vsebuje paralelni ali dejanski pomen naše obrti. Temu je tako, saj se ljudje lažje zapomnijo ime našega podjetja in storitve ter produkte, ki jih ponujamo.

Pri izbiri imena pa moramo tudi upoštevati dolžino, preprostost tipkanja, ter kako se izbrano ime sliši.

Primerna dolžina domene je pomembna lastnost

Ena izmed najbolj pomembnih lastnosti domene je njena dolžina. Idealna dolžina je nekje od 6-10 znakov. Pri tem pa moramo biti tudi previdni, da se samo ime lahko natipka in izgovori brez težav. 

Pri registraciji domene bomo morali uporabiti iskalnik, da preverimo, če je naše izbrano ime na voljo za nakup. Nekateri iskalniki pa bodo predlagali tudi različne izpeljanke, kar pa nam lahko pomaga izbrati drugo domeno ali alternativne domene. Dandanes je veliko domen že zasedenih, zato je velika verjetnost, da bomo morali ubrati katero izmed alternativnih imen ali pa poiskati drugo ime.

Različne končnice domene za poslovanje doma ali v tujini

Registracija domene bo od nas zahtevala, da si izberemo primerno končnico. Najbolj znana je .com, dandanes pa imamo na voljo tudi veliko drugih možnih končnic oz. domen vrhovne ravni. Če izberemo .com, lahko poslujemo na domačem trgu, kot tudi drugih delih sveta. Poznamo pa tudi lokalne končnice, ki so namenjene poslovanju v državi, kjer se nahaja naše podjetje. 

Na spletni strani www.infonet.hr lahko registriramo novo domeno, kot tudi zakupimo vrhunske strežnike za gostovanje. Tako bomo vedno imeli zelo odzivno spletno stran, ki bo brezhibno delovala 24/7.

Objave iz iste kategorije: