Pri izbiri gostovanja si bomo morali izbrati tudi primerno domeno. Ta pa je lahko v obliki mnogih različnih vrst. Vedno lahko izberemo svetovno končnico, ki je v obliki .com. To ni slaba ideja, če bi radi poslovali s celim svetom, ampak za slovenski trg to ni vedno najboljša rešitev. V slednjem primeru je najboljša domena .si. Ker je to lokalna domena, jo veliko ljudi prepozna, kot zaupanja vredno. To pa nam močno poveča konverzijo, kot tudi predstavi naše podjetje v pozitivni luči.

Lažja SEO optimizacija

Dandanes je izdelava spletne strani samo majhen del velikega procesa pričetka prodaje. Zelo pomembna je SEO optimizacija. To pomeni, da je sama stran optimizirana, da se pojavi visoko v iskalnih rezultatih na ključne besede, ki jih kupci iščejo. Tako je potrebno urediti opise artiklov, člankov, ter povezati med seboj različne elemente na naši spletni strani. 

Si. domena
Pri izbiri gostovanja si bomo morali izbrati tudi primerno domeno.

Če je naša domena .si, potem bo SEO optimizacija veliko lažja. Temu je tako, saj bodo veliki spletni brskalniki takoj prepoznali, da mislimo s spletno stranjo poslovati v Sloveniji. Tako se bo naša domena pojavila višje v iskalnih rezultatih, to pa pomeni, da bo naša stran deležna večjega obiska naključnih strank. 

Zaupanje in kredibilnost našega podjetja

Eden izmed najbolj pomembnih elementov vsakega podjetja je zaupanje strank. To gradi močne odnose in zaupanje, ki nam omogočajo poslovno rast v prihodnosti. Z uporabo lokalne domene bomo uživali v večjem zaupanju novih in naključnih strank. Ravno naključne strank so velikokrat dokaj nezaupljive, ko kupujejo preko spleta od neznanih podjetij. Njihove strahove pa lahko močno omilimo, če jim bomo pokazali, da uporabljamo .si domeno.

Več možnosti izbire imena

Dandanes je v obstoju približno več kot 2 milijardi spletnih strani. Te večinoma uporabljajo .com in druge svetovne končnice. Tako je na voljo vedno manj imen, ki jih lahko koristimo za našo stran. Slovenske lokalne domene .si pa predstavljajo idealno priložnost, da smo lahko kreativni. Na srečo imamo na voljo veliko različnih imen, saj je na voljo še ogromno nezasedenih domen.

Lokalne domene si stranke lažje zapomnijo

Večja prepoznavnost domen .si je res velika prednost. Res pa je tudi, da si jih ljudje lažje zapomnijo. To posebej velja v primeru, da smo si izbrali domeno, ki je povezana z našo obrtjo. Izbira kreativnih imen močno poveča prepoznavnost našega podjetja. To pa nam koristi kot močno orodje pri grajenju blagovne znamke podjetja.

Najbolje je, če izberemo gostovanje, kot tudi domeno od istega ponudnika. Tako lahko na naslovu www.domovanje.com izberemo oboje, kot tudi varnostne komponene, kot je SSL certifikat.

Objave iz iste kategorije: