Ali ste vedeli, da je rastlina, kateri rečemo kar drevo življenja zelo blagodejna za naše zdravje? Velikokrat se na različne načine trudimo v dom vnesti razne stvari in snovi, ki bi kakorkoli pripomogle k izboljšanju splošnega počutja in takrat pomislimo tudi na rastline. Glede na to, da jih je veliko različnih in običajno še poleg doseganja prijetnega videza imajo tudi drugačne funkcije, se odločamo tudi na podlagi njihovih lastnosti in seveda tudi nege. Pri drevesu življenja skorajda ne moremo zgrešiti, kajti gre za rastlino, ki prostoru pričara odličen videz, obenem pa razstruplja telo in aktivira izločanje škodljivih snovi v telesu.

Pri rastlinah je pomembno, da jih negujemo in jim zagotavljamo pogoje pod katerimi bodo lahko uspevale. Res pa je tudi, da so si medsebojno rastline zelo različne in bodo tako nekatere potrebovale nekoliko več nege kot druge. Morda bomo morali paziti tudi na svetlobo, zrak, prostor kam jo bomo postavili, itd.

Ko izbiramo rastlino za domač prostor, bomo morda želeli nezahtevno, vendar pa vseeno nežno, lepo rastlino, ki bo tudi dobro vplivala na naše zdravje. Dobro znano je, da imajo nekatere resnično odlično sposobnost čiščenja zraka, izločanja strupenih snovi iz tega, itd. In, če že želimo kupiti rastlino, potem je dobro, da se nekako sklada z našimi potrebami.

Kaj pa drevo življenja? Je primerna rastlina za nas? Gre za rastlino, ki poleti ima rada toploto, od spomladi do jeseni se lahko postavi ven, saj dobro prenaša kratkotrajne nizke temperature, tudi pod ničlo. Zalivanje je zmerno, skromne količine vode, do nekje dvakrat na teden. Se ne presaja pogosto, pač pa na nekaj let, s tem, da jo že zaradi njene velikosti posadimo v večji lonec in ima dovolj prostora. Če imamo možnost jo tudi nastavimo deževnici in nam bo zato zelo hvaležna. Nega ni niti tako zelo zahtevna, kajne? Morda bi pa bila pravšnja izbira tudi za naše potrebe. In najbolje je to, da odlično vpliva tudi na naše zdravje in nam lahko prinaša veliko koristnih učinkov.

Gre za rastlino, ki je sicer zelo priljubljena in se z njo srečujemo v več domovih, morda jo že znamo prepoznati. Vsekakor pa je lahko odlična izbira, ker bo poživila še najbolj dolgočasen prostor ali vrt. Njena veličina ne more ostati spregledana in dokaj hitro krade pozornost, ljubiteljev rastlin, začetnikov in popolnih nepoznavalcev.

Izbira rastline je vsekakor enostavnejša v kolikor poznamo njene značilnosti.

Objave iz iste kategorije: