Vam pred spanjem pogosto zmanjka časa ali energije za temeljito odstranjevanje ličil? Na dolgi rok tovrstno početje nikakor ni dobra odločitev. Razveseljivo je sicer, da se vse več žensk zaveda, koliko škode povzročimo koži, če ji ličila tudi ponoči preprečujejo, da bi si zares odpočila. Vendar pa je po drugi strani še vedno premalo prisotno zavedanje, da ni pomembno zgolj čiščenje kože, ampak da je bistvena tudi uporaba ustreznih pripomočkov, primernih za vašo kožo.

Odstranjevalci ličil pogosto preveč agresivni do kože

Na policah drogerij in supermarketov lahko danes najdete številne izdelke za odstranjevanje ličil, od tonikov do kremnih odstranjevalcev in čistilnih robčkov. Večina teh sredstev sicer temeljito odstrani ličila, in to tudi vodoodporna, vendar je njihova slabost pogosto ta, da dražijo kožo.

purantura7

Tako obstaja velika nevarnost, da pride do alergijskih reakcij in drugih težav s kožo, pri čemer je še posebej problematičen predel z očmi. Stik oči z nevarnimi kemikalijami ima lahko resne dolgoročne posledice. Zavedati se torej morate, da ni dovolj le izbira kvalitetnih ličil, ampak si pozornost zaslužijo tudi sredstva za odstranjevanja.

So naravni odstranjevalci dovolj učinkoviti?

Ličila je najbolje odstranjevati s pomočjo naravne kozmetike. Mnogi sicer dvomijo o tem, da lahko naravni odstranjevalci ličil svojo nalogo opravijo dovolj temeljito, češ da naj bi bili preblagi. A v resnici je ravno to največji čar naravne kozmetike: kljub ohranjanju visoke stopnje učinkovitosti so izdelki nežni do kože in ne povzročajo nezaželenih stranskih učinkov, njihov dodaten bonus pa je, da gre za okolju prijazne proizvode.

Sigma kot najbolj priljubljena blagovna znamka v svetu ličil” je naslov članka v katerem si boste lahko prebrali vse o kozmetični blagovni znamki Sigma.

Ena od možnosti je sicer tudi ta, da odstranjevalec ličil izdelate kar sami, vendar pa so lahko tudi tovrstni »domači eksperimenti« precej tvegani. Uporaba sestavin, ki jih lahko najdemo kar v naših kuhinjah, ima sicer zagotovo svoje prednosti, vendar pa je za optimalen učinek bolj smiselno zaupati izdelkom, ki jih koža preverjeno dobro prenaša.

Objave iz iste kategorije: