Kavne ali klubske mizice so na voljo v najrazličnejših oblikah, velikostih ter materialih. Vse to lahko precej oteži izbiro tistim, ki nimajo izoblikovane posebne ideje o svoji sanjski mizici. V prvi vrsti je predvsem treba paziti na velikost takšnega kosa pohištva. Ker je dnevna soba še posebej obremenjeni prostor, je treba poskrbeti, da bo okoli klubske mizice dovolj prostora.

Zlasti je treba preveriti razdaljo med kavčem in drugimi kosi pohištva. Miza mora biti visoka približno toliko kot kavč, seveda je lahko nekaj centimetrov nižja. Najbolje je označiti njene dimenzije na tleh. V takšni situaciji si denimo lahko pomagamo kar z lepilnim trakom ali vrvico. Nato se sprehodimo okoli in na takšen način preverimo, ali je povsod dovolj prostora.

Kavna mizica s prostorom za shranjevanje

Dodana vrednost klubske mizice je zagotovo prostor za shranjevanje. Ta je še posebej dobrodošel, če si želimo imeti dodatni prostor za shranjevanje časopisov in revij. V tem primeru pridejo torej v poštev takšne, ki imajo predale ali polico. Seveda je pogosto takšna kavna mizica za manjše prostore prevelika. Dobro se je odločiti za nekoliko lažji model s polico ali pa za mizico, ki jo dopolnjuje žična košara.

Okoli klubske mizice mora biti dovolj prostora.
Poskrite, da bo okoli klubske mizice dovolj prostora, s tem, da izmerite razdaljo med pohištvom.

Če imamo mlajše otroke, se moramo izogniti mizicam z ostrimi robovi ali s stekleno površino. Zanje bi takšne namreč predstavljale preveliko tveganje. Primernejše so tiste z bolj zaobljenimi robovi.

Kavna mizica naj prostoru doda posebej značaj

Za razliko od precej pogosto povsem nevtralnega kavča je lahko klubska oziroma kavna mizica kos pohištva, ki prostori da posebej značaj. Svetlo obarvani tovrstni kosi pohištva na primer na subtilnem ozadju v prostoru izstopajo kot umetniški element. Steklo ter sijajni materiali pa prostor osvetlijo in vanj tako vnesejo večjo mero svetlobe.

Kako izbrati klubsko mizico, ki bo primerna za vaš prostor?

Če kavč sega do tal, je pametna izbira klubske mizice z nogami. Ta namreč olajša sestavo prostora. Če imamo bolj subtilen kavč z nogami, pa se lahko odločimo za masivnejšo mizico. Na takšen način bomo zagotovo dosegli ravnovesje mase v prostoru.

Čiščenje in vzdrževanje klubske mizice

Preden se odločimo za določeno vrsto mizice, temeljiteje razmislimo tudi o čiščenju ter vzdrževanju takšnega kosa pohištva. Umazanija ter drobtine se bodo pogosteje nabirale na bolj teksturirani površini. Kljub temu pa se ne bodo videli prstni odtisi, ki so precej značilno pri pultih z visokim sijajem.

Objave iz iste kategorije: