Že med samim študijem se velika večina študentov sprašuje, kako bodo dobili službo po končanem šolanju. Mnogi zato obupani pustijo študij ter upajo, da bodo dobili kakšno manj cenjeno službo za plačevanje vsaj osnovnih stroškov, spet drugi šolanje nadaljujejo še naprej, v upanju na boljše plačano službo – čeprav je danes to že visoko pričakovanje. Če tudi imate namreč izjemno izobrazbo, vas nekje morda ne bodo zaposlili prav iz tega razloga, saj vas ne želijo plačati več, kot ostale delavce, z nižjo izobrazbo. A čeprav je iskanje zaposlitev težavna in stresna služba, se lahko na vse tudi pripravite, ter si to olajšate.

Prvi dejavnik, ki pripomore tudi k odpravljanju stresa je zato določitev jasnih ciljev in hkrati dobre strategije, s čimer boste zaposlitev zagotovo dobili prej kot nekdo, ki se s tem ne želi ukvarjati. Kako pa zaposlitev lažje pridobiti? Vsekakor pripravite življenjepis, ki bo izstopal od drugih ter mu priložite spremno pismo, s čimer boste izstopali ter pokazali delodajalcu da ste boljši in inovativnejši od ostalih. Torej, ko napišete izjemen življenjepis ter spremno pismo, kako naprej? Vsekakor ga ne pošljite vsakemu podjetju, kjer iščete zaposlitev! Prilagajajte se posameznikom in preden karkoli pošiljate, preglejte potrebe in zahteve podjetij.

Velik pomen pa ima tudi vzpostavitev komunikacije, saj včasih samo poslano pismo ni dovolj. Mnogokrat jih založijo ali enostavno ne odgovorijo zaradi prevelikega povpraševanja. Klic je zato še boljši pristop v iskanju službe, saj tako bolje pridete do stika z delodajalcem, ter se mu lažje predstavite. Seveda so tudi poznanstva velika pomena, zato poskušajte med iskanjem zaposlitve navezati čim več stikov z ljudmi iz podjetij, kjer bi si želeli delati, ter tako poskušajte priti do službe tudi po drugačni, a mnogo lažji poti.

Objave iz iste kategorije: