Bb krema je kozmetični izdelek za obraz, ki ima kremasto teksturo in je rahlo obarvana, vendar na koži ne deluje tako “težko” kot puder. Z njo lahko kožo negujemo in hitro prekrijemo nepravilnosti, prav zaradi njenega občutka lahkotnosti pa je postala priljubljena dnevna krema, ki jo ženske uporabljajo pod ličili, prav tako pa takrat, ko časa za pravo ličenje nimajo.

Bb krema je pravzaprav kratica za “beauty balm” kremo, torej gre za izdelek, ki neguje in polepša. Prav zato bb krema hkrati vlaži in prikriva nepravilnosti. Skrije gubice in neenakomerno obarvanost polti, prav tako pa pogosto zagotavlja tudi UV zaščito in tako obraz varuje pred sončnimi žarki ter s tem pred staranjem.

Za koga je primerna bb krema?

Priljubljena je pri ženskah vseh starosti. Mlajše si z njo pomagajo pri manj izrazitem videzu kakšnega mozoljčka, sterejše pri prekrivanju gubic, za vse pa je bb krema odlična predvsem zato, ker je koža na obrazu videti enakomerna in sijoča. Odlično jo je uporabljati v kombinaciji z dnevnim “make-upom”, ko ličenje ni izrazito in “težko”.
Bb krema se uporablja kot dnevna krema in ker vsebuje pigment (ki naj bo nekoliko svetlejšega odtenka kot je koža,), jo je potrebno zvečer z obraza odstraniti oziroma tega očistiti. Odlično se odstranjuje tudi z milom, zato posebni izdelki za čiščenje niso potrebni.

 

Lahko bb krema nadomesti klasično kremo?

Klasično kremo izberemo glede na svoj tip kože in njene težave. Bb krema res vlaži in vsebuje tudi nekaj maščob, vendar moramo vseeno uporabljati tudi dnevno ali nočno nego, ki je specifična – na primer krema, ki odpravlja težave z mastno kožo, hrani suho kožo, preprečuje pojav žilic, skrbi za terapijo proti gubam. To pomeni, da je kozmetične izdelke za nego obraza najbolje kombinirati in bb kremo uporabljati kot dnevni dodatek k specifični negi.

Ker bb krema večinoma ne vsebuje posebnih učinkovin, na primer najsodobnejših sestavin proti gubam, je cenovno zelo ugodna.

Za negovanje pa potrebujete tudi toaletne torbice, ki so odličen potovalni pripomoček, saj običajno vsebujejo žep na zadrgo, snemljiv predelek za zobne ščetke ter snemljiv predelek za manjše predmete. Več pa si preberitev v članku.

Ali veste da je mazilo za nego tetovaže kombinacija premišljeno izbranih sestavin, ki učinkujejo po eni strani negovalno, zato kožo pomirjajo in ji nudijo vse potrebne hranilne snovi. Več o tem si preberite s klikom na povezavo.

Objave iz iste kategorije: