Dvig prsi velja za precej priljubljeno storitev, ki jo omogoča plastična kirurgija. Do povešenosti ženskih prsi privedejo genetika, nosečnost, gravitacija, staranje, dojenje, ne nazadnje tudi hormonska nihanja v telesu. Vse več je takšnih žensk, ki se odloča za korekcijo povešenih prsi – estetski poseg za trajne rezultate brez brazgotin.

Korekcija oziroma dvig prsi se opravlja v splošni anesteziji in traja okoli dve uri. Če je okoli prsi dovolj tkiva, se obstoječe žlezno tkivo oblikuje kot endoprotezo. Nato pa se okoli preoblikovanega žleznega tkiva oblikuje kožni nedrček. Posledično je rezultat bistveno dolgotrajnejši. Oblike prsi namreč ne drži koža, temveč preoblikovana žleza.

Vstavljanje prsnega vsadka

Lahko pa se zgodi, da lastnega tkiva okoli prsi ni dovolj. V tem primeru se vstavi prsni vsadek. Okoli njega se nato oblikuje kožni nedrček. Pri vstavitvi vsadka pa je brazgotina navadno potrebna samo okoli kolobarja. Ženske neredko dvig prsi kombinirajo s povečanjem prsi, in to z lastno maščobo ali pa s silikonskimi vsadki.

Dvig prsi veljajo za izjemno priljubljene storitve
Dvig prsi je operacija, po kateri bodo vaše dojke bolj čvrste, napete in privlačnejše

Cene za dvig prsi in druge podobne storitve v plastični kirurgiji

Preden se dvig prsi ali katera koli druga storitev plastične kirurgije izvede, je navadno potreben specialistični pregled pa tudi posvet. Če se po tej storitvi odločite za poseg ali terapijo, se vam navadno ta obračuna v obliki popusta. Sicer pa je povprečna cena za takšno storitev 60 evrov.

Prikaz dviga prsi v Estetiki Fabjan

Za korekcijo povešenih prsi oziroma mastopeksija vas bo stala nekje okoli 3000 evrov. Korekcija povešenih prsi in povečava z vsadki pa stane nekje med 4000 in 4500 evri. Zmanjšanje in korekcija povešenih prsi vas stane nekje okoli 3200 evrov. Ponudniki vam omogočajo tudi možnosti obročnega odplačevanja. Sicer pa se cene od ponudnika do ponudnika med seboj lahko kar precej razlikujejo.

Še druge priljubljene storitve plastične kirurgije

Povečava, zmanjšanje ali/in dvig prsi veljajo za izjemno priljubljene storitve. Zanje se odloča vse več žensk, ki prisegajo na hitre in učinkovite oziroma vrhunske rezultate sodobne plastične kirurgije. Prav tako priljubljene pa so tudi še nekatere druge storitve. Izstopajo pa zagotovo glajenje gubic, korekcija nosu, odstranjevanje odvečne kože in maščobe, oblikovanje telesa. Slednje sodijo v kategorijo estetskih posegov.

Dejstvo pa je, da estetski posegi v današnjem času še zdaleč niso zgolj samo domena predstavnic nežnejšega spola. Zanje se vse pogosteje namreč odločajo tudi moški.

Objave iz iste kategorije: