Imate avtomobil, ki ima klasična, železna platišča, ta pa so že nekoliko rjava? Potem lahko hitro poskrbite za izboljšanje videza tako, da se nanje namestijo okrasni pokrovi. Ti pa niso namenjeni le estetiki, temveč tudi zaščiti.

Kako vam okrasni pokrovi pomagajo ohranjati vrednost avtomobila?

Avtomobil z lepimi platišči je zagotovo veselje pogledati, in prav zato marsikdo prisega na platišča iz lahke zlitine oziroma tako imenovana alu platišča. Seveda pa imajo ta precej visoko ceno. Če imate klasična platišča je tako veliko bolj enostavno, da jih pokrivajo okrasni pokrovi.

okrasni-pokrovi-3

Pri novejših avtomobilih brez litih platišč se lahko že ob naročilu novega avto odločite, da bodo na njem tudi okrasni pokrovi, ki bodo nosili značko avtomobila, nič hudega pa ni, če jih kasneje kupite sami – poiskati morate pravo dimenzijo ter obliko, ki vam je všeč, okrasni pokrovi brez značke avtomobila pa bodo tudi poceni.

Okrasni pokrovi poskrbijo, da je avto videti lepši, poleg tega pa tudi zaščitijo samo platišče. Ker je to v celoti pokrito, ga ob nerodnem bočnem parkiranju ob kakšnem robniku ne boste poškodovali, torej bo platišče dlje časa uporabno in brez napak. Tako videz kot nepoškodovanost seveda pomagata, da avto ohrani svojo vrednost.

Vzdrževanje avtomobila

Prednost klasičnih platišč, ki jih pokrivajo okrasni pokrovi, je seveda tudi v tem, da je menjava pnevmatik z zimskih na poletne in obratno cenejša kot pri avtomobilu, kjer je potrebna premontaža na platišča z lahke zlitine. Prihranek tako pri nakupu platišč kot pri menjavi dvakrat letno se vam bo še kako poznal.

Okrasni pokrovi se na avtomobil namestijo hitro in enostavno, sicer pa vam jih takrat, ko avto operete, ni potrebno sneti. Vsa umazanija, ki se nabere pod njimi, se z lahkoto spere z vodnim curkom. Ni pa odveč, če jih snamete zato, da se platišče bolje osuši in ga lahko tudi zaščitite s pršilom proti rjavenju.

Okrasni pokrovi za še več blišča

Tako kot so vam na voljo okrasni pokrovi z različnim »vzorcem«, so vam na voljo tudi okrasni pokrovi z različnim videzom materiala. Če ste nekoliko bolj zahtevni, vam morda ne bodo po godu okrasni pokrovi iz srebrne mat plastike, temveč si boste zaželeli takšne, ki so bleščeči oziroma dajejo kromiran videz.

Objave iz iste kategorije: