Nobena dnevna soba ni docela popolna, če vanjo ne postavimo sedežne garniture. Ta predstavlja osrednji del vsake dnevne sobe, kjer se zbirajo družinski člani in kjer se prijatelji družijo. Ta kos pohištva mora biti udoben, funkcionalen in tudi estetsko dovršen. V manjših dnevnih sobah pa prostorsko zagato lahko rešimo z dvosedi, kateri so po velikosti manjši od običajnih sedežnih garnitur, saj se nanje lahko usedeta dva človeka, največ tri.

Ta kos pohištva je idealen za manjše dnevne sobe in predsobe, ponekod pa ga lahko opazimo tudi v ostalih prostorih. Pri nakupu in izbiri je pomembno, da barve in materiale uskladimo z ostalimi stili, barvami in materiali v dnevni sobi.

Dvosedežne garniture z materiali, ki zagotavljajo udobje

Dvosedi v manjših dnevnih sobah predstavljajo odlično izbiro, saj so enako udobni kot običajne sedežne garniture. Udobje zagotavljata dva najpogosteje uporabljena materiala, kot sta pena in pravo perje.

Zaradi teh materialov lahko na dvosedežni garnituri tudi spimo, ne da bi pri tem imeli močno pokrčene noge. Dobra stran dvosedežne garniture je tudi v tem, da med sedežema ni razporkov oziroma blazin, ki bi razdeljevala površino.

Dvosedežna garnitura kot odlična izbira v manjših sobah

Manjša sedežna garnitura po velikosti ni enaka večjim sedežnim garnituram, kjer lahko posedemo večje število ljudi. Vendar nekateri domovi pravzaprav ne potrebujejo velikih sedežnih garnitur, zato lahko v dnevni sobi prihranijo nekaj prostora.

V ta dodatni prostor pa lahko namestijo kakšen drug kos pohištva ali dekorativnega elementa, kot je na primer klubska mizica, velika vaza ali naslonjač. Nekateri domovi pa zaradi majhnega dnevnega prostora resnično potrebujejo manjšo sedežno garnituro.

Široka izbira materialov in stilov dvosedežnih garnitur

Na tržišču je moč kupiti različne stile in oblike dvosedežnih garnitur, vendar moramo pri tem še vedno pogledati, ali je njihova izdelava kakovostna. Največkrat prihajajo v kombinacijah različnega blaga s kakovostnim umetnim ali pravim usnjem. Pri tem je dobro izbrati takšno dvosedežno garnituro, katera ima pomožno ležišče skrito v spodnjem predalu.

Najboljši dvosedi imajo vgrajen avtomatski premični sistem, pri čemer je pomožno ležišče enostavno odpreti. Nekatere dvosedežne garniture pa imajo vgrajene nastavljive vzglavnike, kar predstavlja dodatno prednost.

Objave iz iste kategorije: