Verjetno ste tudi sami že opazili, da se v zadnjih letih v svetu lepote in nege telesa vse pogosteje omenjajo tudi prednosti termalne vode. Prav tako številni izdelki, ki takšno vodo vsebujejo. V resnici pa le malokdo povsem točno ve, kaj sploh je termalna voda, na kakšen način jo pridobivamo in torej katere so njene ključne prednosti za zdravje naše kože.

V povezavi z omenjenim najprej seveda pomislimo na kopanje v termalni vodi. V primerjavi z vodo iz pipe je termalna voda izjemno bogata z minerali. Je bistveno bolj topla od zraka. V notranjosti zemlje jo namreč segreva bližina vulkanske magme ter lave.

Termalna voda je dragocen naravni vir, ki je znana po svoji blagodejni moči na človeško telo. Vir slike: Thermana Laško

Lastnosti termalne vode

Ena od večjih prednosti termalne vode je, da vsebuje minerale. Je hipoalergena ter biološko čista. Dobrodošla je za občutljivo in razdraženo kožo. Ker je naravno čista in polna mineralov, ima pomirjajoče in protivnetno delovanje.

Uporaba termalne vode se priporoča celo v primeru alergij in opeklin od sonca. Prav tako tudi po agresivnih lepotnih posegih. Na voljo je kot posamezni izdelek, najpogosteje v obliki pršila. Prav tako je termalna voda lahko kot sestavina v drugih kozmetičnih izdelkih.

Če želite prejeti največje prednosti termalne vode, pa je najbolje, da se odpravite v toplice. Kopanje v termalni vodi med drugim omogoča izjemno sproščanje. Za piko na i pa se boste odpravili še v pivnico, kjer boste lahko z zdravilno vodo tudi nazdravili.

Za koga je uporaba termalne vode še posebej priporočljiva?

Prednosti termalne vode so številne. Kopanje v termalni vodi je priporočljivo za vsakogar, prav tako uporaba izdelkov, ki jo vključujejo. Zdravilna voda je torej uporabna za vse generacije, za čisto vse tipe kože, in to v vseh letnih časih.

Termalna voda blaži vnetne procese, blagodejno vpliva na našo kožo, ji vrača vlago in mehkobo. Nanesete jo lahko na obraz, prav tako na celotno telo. Uporaba zdravilne vode se še posebej priporoča v primeru izrazito suhe kože ali v primeru sončnih opeklin.

Kozarec zdravilne vode

V termalni vodi se lahko kopamo, se namakamo, zdravimo, ogrevamo in izvajamo številne terapije. Ena od prednosti termalne vode je tudi to, da jo lahko pijemo. Že samo en kozarec vode lahko izjemno poživi vaše telo.

Ker so zdravilni vplivi termalne vode tudi znanstveno dokazani, vodo seveda uporabljajo tudi kot temeljni zdravilni dejavnik pri medicinski rehabilitaciji.

Objave iz iste kategorije: