Svet je v zadnjih letih povsem preplavljen s poceni kitajskimi igračkami. Te so dolgo temeljile na enostavnem sistemu privabljanja potrošnikov, torej predvsem otrok. Ta sistem je temeljil na kombinaciji nizke cene, s tem pa tudi kvalitete ter veliko atraktivnih dodatkov, kot so pisane lučke in sirene. Lesena železnica takšnih elementov praktično ne pozna, vseeno pa je izjemno priljubljena otroška igrača.

Otroci si bodo znali narediti svoje igrače

Pri vseh mogočih modernih kockah in računalnikih igrah, se starši vse pogosteje sprašujejo ali je sploh še mogoče otroke prepričati, da bi se igrali z bolj romantičnimi igračami. Kot starš vam povem, da je to povsem enostavno. Seveda jih lahko računalniške igre zadržijo v svoji družbi dlje časa, a v resnici otroci niso zelo izbirčni. Igrajo se lahko s kamni, zeljo, mivko, kartonskimi škatlami ali tulci, ki vam ostanejo od papirnatih brisač.

Spremenili jih bodo v svetlobne meče ali pihalnike in se igrali viteze, mušketirje ali Indijance. Tudi kartonske škatle lahko postanejo vagoni in lokomotive, tulci od toaletnega papirja pa kolesa zanje. A vse te igrače niso zelo vzdržljive in čeprav nimajo cene, imate z njimi kar precej dela.

Enostavnost lesene železnice

Na drugi strani lesene železnice praktično ne potrebujejo nobenega vzdrževanja. Lesene železnice so danes spet zelo popularne, morda celo bolj, kot kdajkoli prej. Kupite si lahko najrazličnejše sete, kakršnih v preteklosti nismo poznali. Na razpolago so cela mesta, tematsko urejena, ki otroke popeljejo na divji zahod, v prihodnost, po celem svetu ali v svet dinozavrov. Lesena železnica je izjemno enostavna za sestavljanje, kar je otrokom še posebej všeč.

dolga-lesena-železnica

Na eni strani jo lahko postavijo na vse mogoče kompleksne načine, po drugi pa povsem poenostavijo konstrukcije in se igrajo predvsem z njeno okolico ter izboljšujejo elemente. Mogoče je namreč kupiti vse mogoče dodatke, ki jih lesena železnica pozna. To so lahko pristanišča, letališča, žerjavi, terminali, postaje, križišča, obračališča in še marsikaj.

Prednosti, ki jih pozna lesena železnica

Zame osebno je lesena železnica izjemna igrača, njena glavna prednost pa je ta, da je mogoče sete različnih proizvajalcev kombinirati med seboj. To je pri večini drugih igrač precej nemogoče, lesena železnica pa je tu ena od redkih svetlih izjem. Omogoča vam namreč, da si kupite lokomotivo (ali več njih) enega proizvajalca, vagoni za vlak so lahko od drugega, postaja in dodatni zavoji pa morda od tretjega. Vse to lahko brez težav združite z že obstoječimi programi, pri čemer ni pomembno kdo točno jih je napravil.
Lesena železnica nima kovinskih delov, razen v nekaterih dodatkih. Obstajajo tudi lokomotive, ki vsebujejo baterije in se lahko same pomikajo po progi, pri čemer so zmogljivejše tiste, ki imajo več baterij in tiste, ki jih polnite na elektriko in imajo v sebi akumulator. Prednost je ta, da lahko vlečejo v klanec več vagonov, morda celo pet, šest in več. Starši se tako lahko sami odločijo do kakega zneska so pripravljeni investirati v to super igračo, v mislih pa naj imajo dejstvo, da bo lesena železnica z vami lahko ostala še dolga in dolga leta in bo gotovo vedno zanimiva.

Objave iz iste kategorije: