Niste prepričani, katera kosilnica je primerna za vaš vrt? To je precej težko vprašanje, saj je seveda na trgu veliko modelov, ki smo jih imeli možnost videti. Motor je najpomembnejši sestavni del kosilnic, zato jim pripisujemo tako velik pomen. Poleg tega je pomembna robustnost in zmogljivost. Da ta ne bo takoj razpadla, je običajno najboljša izbira tudi garancija. Dokazuje samozavest proizvajalcev in njihovo zavedanje, da so lansirali opremo, ki se bo dobro obnesla tudi več let.

Tako je pomembna ustrezna moč, zanesljivost in vzdržljivost. Temu sledi kakovost izdelave vseh komponent, ki je hkrati tudi tisto, kar naredi to napravo zanesljivo več let. Upoštevati je tudi dobro možnost rezervnih delov na poprodajnem trgu in ne bi smelo predstavljati velike težave. Dobro je tudi, če je možnost nastavljanja košnje. Tako lahko glede na vaše želje nastavite višino, na kateri želite kositi travo.

Precej okretna in lahka kosilnica je odlična izbira, zahvaljujoč kateri bo slalom med gredicami razmeroma enostaven tudi za neizkušenega uporabnika.

Nenazadnje je pri košnji zelo pomembna tudi varnost. 

Torej, pomembne lastnosti kosilnic so:

  • zelo dobra tehnična zmogljivost,
  • dobra moč motorja,
  • teža in velikost,
  • dobre funkcionalne rešitve,
  • tehnologija hitrega zagona,
  • trpežna jeklena konstrukcija,
  • cenovno dostopna,
  • prostorna košara za pokošeno travo,
  • velika delovna širina,
  • dolga življenjska doba.

Seveda pa je odvisno tudi od pogojev košnje in v kolikor za naše potrebe niso nujne določene lastnosti, je seveda nesmiselno jih upoštevati in vedno izberemo kosilnico, katera se bo najbolje obnesla za naše potrebe.

Precej okretna in lahka kosilnica je odlična izbira, zahvaljujoč kateri bo slalom med gredicami razmeroma enostaven tudi za neizkušenega uporabnika.

Ko razmišljate, katero kosilnico kupiti, je dobro razmisliti tudi, katero znamko motorja bo imela pod pokrovom. Upoštevati morate trpežnost, velikost in prostornino. Da, ko gremo s kosilnico na primer na neznan teren, ali pa na dolgo ne pokošen travnik, nas lahko čaka hud boj. Zato je dobro upoštevati vse te lastnosti in se odločiti za nakup kosilnice, ki nam bo olajšal delo. Poleg tega se lahko majhen cilinder zelo hitro obrabi. Če komponente niso iz litega železa, vpliva tudi na dolgo življenjsko dobo naprave. 

Kolikor potreb, toliko različnih modelov je na voljo na trgu. Kakšno kosilnico kupiti? Vsekakor tisto, ki najbolj ustreza našim ciljem. Za marsikoga je že samo dejstvo vklopa kosilnice velik problem, saj zahteva dinamične sunke. In je torej potrebno upoštevati vse to, zato da kupimo tisto, ki bo resnično izpolnjevala vse naše želje in bo trava vedno v top formi.  

Objave iz iste kategorije: