Kadar koli razmišljamo o prenovi nekega prostora v hiši, pa niti ni pomembno ali dnevne sobe ali kuhinje, nam najprej pridejo v glavo mnoge stare ideje. O nekaterih rečeh namreč pogosto razmišljamo, pa jih nikoli ne uspemo uresničiti. Lahko je krivo pomanjkanje časa, denarja ali pa preprosto sami ne znamo izpeljati ideje od začetka do konca in tako zaključiti manjši ali večji projekt.nove-dnevne-sobe

V salonu pohištva imajo še več idej

Ste se že kdaj odpravili v kak salon pohištva ali prodajalno? Potem veste, da vam znajo tam prodajalci pokazati vse novosti, ki so prišle na trg. Pogosto jim dobavitelji opreme pošljejo razstaven eksponate, ki jih lahko preskusite kar na licu mesta, torej v trgovini. Sam sicer nerad poležavam po posteljah, konec koncev se mi zdi to povsem nesmiselno, saj si doma lahko kupim boljši ali slabši jogi in občutek bo potem povsem drugačen. Ampak sedežna garnitura za dnevno sobo je pa nekaj povsem drugega. Tam mi je pomembno veliko reči. Občutek, ki ga daje blago na dotik – je prijeten ali ni, ima vonj ali ga nima in tako naprej. Potem me zanima kako široko je mesto, kjer se sedi. Za tiste z daljšimi nogami, so starejše izvedbe sedežnih garnitur prav neprijetne in čeprav izgledajo tudi nekatere stare dnevne sobe (http://prevc.si/) prav simpatično, so pogosto ravno sedežke v njih najbolj problematične. Osebno so mi všeč tudi takšne sedežne garniture, ki imajo izvlečni del in se spremenijo v posteljo. Zvečer namreč na sedežni rad pogledam kak šport in sedenje na dolgi rok ni tako prijetno kot ležanje. Pustimo to, da nič od tega ni prav zdravo, saj je udobje veliko slabše, kot sedenje na kvalitetnem fotelju ali spanje v dobri postelji.

Pazite na vsak element

Dnevne sobe ne morete prenoviti povsem sami, če je eden od ključnih elementov prenove ravno sedežna garnitura, saj je večina ne more narediti sama. Po drugi strani si lahko kakšne police naredimo sami. V dnevni sobi so na njih ponavadi kakšni okraski, rože, knjige in kaj podobnega. Največkrat opazim, da si ljudje omišljajo vse širše police, a te moderni dizajni preprosto ne vzdržijo teže objektov, ki jih potem ljudje na police postavijo. Vijaki so preprosto prekratki in fizika naredi svoje. Police se zlomijo in izgled vaše dnevne sobe je zopet pokvarjen.

Stenske nalepke za dnevne sobe so v zadnjem času pravi hit, tisti, ki imajo nekaj več pod palcem, pa si jih tudi pobarvajo po svoje. Tako so slikarji, ki vam v otroške ali dnevne sobe narišejo slike po naročilu vse bolj zaposleni in končno je ta storitev prišla tudi v naše domove. Dnevne sobe lahko sami prenovite na veliko načinov in jih tudi poživite, sami pa morate vedeti kaj je za vas pomembno in kaj morate vanjo še postaviti.

Poseben značaj in funkcionalnost lahko vaši dnevni sobi dodajo tudi skrbno izbrane klubske mizice v najrazličnejših oblikah.

Ko imate uživanja v dnevni sobi dovolj, naredite piknik pred hišo! Preberite si članek o tem kako delujejo plinski žari.

Objave iz iste kategorije: