Izbira novega pohištva za naš dom ni nikoli preprosta naloga. To je še posebej res, če moramo kupiti novo opremo za kopalnico. Temu je tako, saj želimo estetsko lepoto, dovolj prostora za shranjevanje toaletnih potrebščin ter funkcionalnost. Dejstvo je, da je umivalnik del duše naše kopalnice. Zato je zelo pomembno, da izberemo pravilnega. Srečo imamo dandanes veliko izbire, kar se tiče opreme za velike in male prostore. V tem članku so opisane najbolj pogoste postavitve kopalniških umivalnikov, ki jih uporabljajo ljudje po vsem svetu.

Tradicionalni umivalniki na podstavku

Umivalniki na podstavku so še vedno zelo pogosti v veliko domovih. Res pa je, da se za njih odloča vedno manj ljudi, saj so najbolj uporabni v zelo majhnih kopalnicah. Sam podstavek doda veliko estetske vrednosti in čist izgled, saj skrije cevi. Čiščenje same enote je tudi dokaj preprosto, vendar je možno, da bomo imeli malce težav, če bomo umivalnik namestili preblizu stene. Dandanes so omenjeni umivalniki narejeni tako, da je podstavek in sama enota v enem kosu. 

Podvgradni umivalniki so zelo funkcionalni

To so umivalniki, ki so vgrajeni v kopalniški pult, omarice ali drugo pohištvo v kopalnici. Prednost je ta, da je sama enota vgrajena v drugo enoto. Tako izgleda kopalnica urejena ter oddaja določen nivo prestiža, ki vzbuja sproščujoč občutek. Poleg tega pa bomo lahko bili deležni nekaj prednosti, kot so:

  • Voda iz podvgradnih umivalnikov se težje razlije, če pa se, pa jo lahko preprosto obrišemo z mize
  • Preprosto čiščenje
  • Na voljo imamo veliko prostora za potrebščine, kot so brivniki, zobne paste, glavniki ipd.

Res je, da so omenjeni umivalniki nekoliko dražji, vendar predstavljajo dolgoročno investicijo, ki nam bo olajšala vsakodnevno uporabo kopalnice. 

Pol-vgradni umivalniki so idealni za manjše kopalnice

V majhnih kopalnicah moramo biti izredno previdni, ko izbiramo kopalniško opremo. To pa zato, ker bomo tako zagotovili, da bo kopalnica ohranila svojo uporabnost ter funkcionalnost. Umivalniki lahko zavzamejo zelo veliko prostora, kar ni primerno, če smo z njem omejeni. Pod samim pol-vgradnim umivalnikom pa se lahko tudi nahajajo omarice, kar nam doda nekaj prostora za shranjevanje nujnih kopalniških potrebščin.

Nasadni umivalniki so najbolj pogosti

Nasadni umivalniki uživajo izredno popularnost. Vgrajeni so v samo mizo, omarice ali drugo pohištvo. Tako imajo skoraj popolnoma zakrito telo. Vidni pa so samo robovi samega umivalnika. Sam umivalnik je tako zaščiten pred poškodbami. Obenem pa je tudi manjša možnost politja vode. Prednost je tudi ta, da ga lahko vgradimo v večino materialov, saj so robovi umivalnika na vrhu površine, kjer se nahaja. 

Na spletni strani www.volino.si je možno izbirati med veliko ponudbo vrhunske opreme za dom, vrt, garažo, otroške sobe, spalnice, kuhinje in druge male ter velike prostore.

Preberite si še naslednji članek: Udobni dvosedi kot alternativa običajnim sedežnim garnituram

Objave iz iste kategorije: