Je vaša stara klima odslužila svoje ali se prvič soočate z nakupom klima naprave? Potem se nahajate na pravem mestu!

Odločili smo se, da izpostavimo nekatere faktorje, ki igrajo pomembno vlogo pri samem nakupu. Visoka temperatura doma ali v poslovnem prostoru je nadležna – izsušuje telo, moti zbranost in tako tudi ovira pri delu. Ko se odločite za nakup klima naprave, morate vedeti kaj si želite. Za kakšne prostore potrebujete klimo?

Klima naprava
Nakup lahko opravite tako v fizičnih trgovinah, kot tudi preko spleta.

Jo potrebujete samo za hlajenje ali tudi za ogrevanje? Nameravate z njo ogrevati enega ali več prostorov? Odgovore na ta vprašanja si pripravite preden obiščete prodajalca in opravite nakup. Na trgu je danes pestra ponudba klimatskih naprav različnih proizvajalcev, z najrazličnejšimi modeli in karakteristikami. Najbolj prodajane so klime proizvajalcev Mitsubishi, Toshiba, Panasonic, Electrolux, Fujitsu, Gorenje,… Izbirate lahko med prenosno ali stensko klimo.

Edina prednost prenosne klime pred stensko je mobilnost, to pa si upamo trditi, da je tudi vse. V večini se ljudje odločajo za nakup stenske naprave. Ta je sestavljena iz dveh enot – zunanje in notranje. V zunanji se nahaja hladilni kompresor ter ventilator z rešetko. Skoraj vsi modeli stenske klima naprave poleg hlajenja, nudijo tudi možnost ogrevanja. Kaj je še dobro preveriti pred samim nakupom? Vsekakor preverite v kakšen energijski razred spada določen model naprave, saj boste tako dolgoročno privarčevali in hkrati razbremenili okolje. Sami vedno preverimo tudi ali ima naprava tiho delovanje, kakšna je njena zmožnost obratovanja – tudi pri nizkih temperaturah in nenazadnje tudi kakšna je vsebnost protiprašnega filtra.

Nakup lahko opravite tako v fizičnih trgovinah, kot tudi preko spleta. Priporočamo, da ga opravite v fizični trgovini, še zlasti v primeru, ko prvič kupujete klimo. Konec koncev si zadevo lahko v miru ogledate in iz prve roke tudi od prodajalca izveste vse potrebno ter opravite nakup naprave, ki bo zadovoljila vaše želje, potrebe in pričakovanja. Seveda ima tudi nakup preko spleta svoje prednosti – a v tovrstnih primerih morate imeti vsaj malce znanja, saj ste pri nakupu prepuščeni sami sebi. Zato vam v tem primeru svetujemo, da se o vsem kar morate vedeti, pozanimate že predhodno in iz domačega naslonjača opravite zares kakovosten nakup.

Upali bi si trditi, da so klima naprave danes nuja in ne več luksuz. Zato ne hitite z nakupom ampak si vzemite čas ter dobro preučite vse zadeve. Pa srečno!

Objave iz iste kategorije: