Shranjevanje podatkov je dandanes ključno opravilo v osebnem in poslovnem življenju. Moderni shranjevalni mediji kot so trdi diski, SSD-ji, spominske kartice in USB ključi so postali zelo zanesljivi. Kljub temu pa so še vedno izpostavljeni kraji, mehanskih napakam, virusom in podobno. Shranjevanje podatkov v oblaku pa ima tudi svoje slabosti. Pogosto je najboljša rešitev, da imamo v podjetju ali doma namensko napravo, kamor lahko posnamemo vse dokumente, slike, glasbo, filme in druge ključne elemente. To nam omogoča NAS Synology, ki je namenska naprava za raznovrstne digitalne vsebine. Do njene vsebine je mogoče dostopati v domačem omrežju kot tudi iz oddaljenih koncev sveta.

NAS Synology deluje kot osebni strežnik s podatki

Moderni računalniki in pametni telefoni nam ponudijo veliko prostora za shranjevanje podatkov. Pri njihovi uporabi moramo biti pazljivi, saj so to dokaj občutljive naprave. Sčasoma pa se lahko zgodi, da se okvarijo in nam vsi shranjeni podatki postanejo nedostopni.

NAS Synology za raznovrstne digitalne vsebine
NAS Synology, ki je namenska naprava za raznovrstne digitalne vsebine, kamor lahko posnamemo vse dokumente, slike, glasbo, filme in druge ključne elemente. Do njene vsebine je mogoče dostopati v domačem omrežju kot tudi iz oddaljenih koncev sveta.

Z uporabo NAS Synology sistema se je mogoče izogniti večini omenjenih in drugih nevarnosti. To pa zato, ker je omenjena naprava namenjena samo shranjevanju digitalnih vsebin. Vsebuje napredne sisteme zaznavanja strojnih in programskih napak. To seveda ne pomeni, da so naši podatki 100% varni, vendar je stopnja varnosti veliko višja, kot če bi uporabljali računalnik za shranjevanje glasbe, pisarniških datotek in drugih digitalnih vsebin.

NAS Synology preprečuje izgubo podatkov

Napredne tehnologije v operacijskih sistemih, trdih diskih, SSD-jih in drugih pomnilniških medijih so močno napredovale v zadnjih nekaj letih. Kljub temu pa je izguba podatkov še vedno velik problem, saj se lahko pripeti komurkoli. Sistemi NAS Synologi vsebujejo številne elemente, ki preprečujejo izgubo podatkov na več ravneh. Uporabiti je mogoče dva ali več diskov, ki med seboj kopirajo podatke. Tako se lahko v primeru okvare diska, izgube električne energije ali drugih težav prekopirajo vse digitalne vsebine z enega pomnilniškega medija na drugega.

Tehnologija RAID in S.M.A.R.T poskrbita, da trdi diski in SSD-ji vedno delujejo brezhibno. V primeru strojnih napak je uporabnik obveščen o težavah, ki nakazujejo, da je potrebno zamenjati disk. To je izredno pomembno za vse uporabnike, saj močno zmanjša možnost izgube podatkov.

Oddaljen dostop do osebnih podatkov

Velika prednost za osebne in poslovne uporabnike je zmožnost dostopa do oddaljenih podatkov. Res je, da imamo dandanes na voljo številne spletne storitve hrambe podatkov, vendar smo v tem primeru vedno odvisni od delovanja tujih strežnikov. Naprava NAS Synology pa deluje neodvisno od tujih ponudnikov strežnikov.

Nasveti za prvo namestitev in nastavitev NAS synology

Za dostop do naših vsebin potrebujemo le dostop do spleta, da lahko presnamamu ali shranimo podatke na omenjeno napravo. Tako lahko manipuliramo s raznimi datotekami in drugimi digitalnimi vsebinami tudi, če smo na drugem koncu sveta. To je izredno uporabno za ljudi, ki ne morejo s seboj nositi terabajte podatkov, vendar kljub temu potrebujejo do njih zanesljiv in reden dostop.

Objave iz iste kategorije: