Reševanje podatkov iz diska vašega računalnika je vsekakor možno, četudi je trdi disk poškodovan, kakor koli okvarjen ali pa ne deluje več, če se tega lotimo s pravo opremo in na pravi način! Torej v primeru odpovedi diska nikakor ne obupujte, ampak čim hitreje pokličite ustrezne in za to specializirane računalniške strokovnjake, ki vam bodo znali pomagati pri reševanju vaših podatkov!

Uničen trdi disk

Se vam je morda uničil trdi disk oziroma ga računalnik sploh več ne zazna, kar je več kot očiten znak, da je z njim nekaj narobe? Reševanje podatkov iz trdega diska je nujno takrat, ko pride do okvare ali celo uničenja trdega diska, recimo pri padcu računalnika na tla, kar se še posebej pogosto dogaja pri prenosnih računalnikih.

Na računalniškem disku seveda danes shranjujemo čisto vse – od dokumentov, fotografij, različnih posnetkov in še marsikaj drugega. Diski tako v današnjem času predstavljajo nekakšen arhiv marsičesa, kar je za nas lahko zelo pomembno ali celo neprecenljivo.

https://www.youtube.com/watch?v=eHrFF8fBKvE

Prav zato je skoraj za vsakega človeka precejšen šok, ko računalniški disk enostavno odpove. A to se precej pogosto dogaja, čeprav si pred tem pogosto zatiskamo oči in preventivno ne poskrbimo za to, da bi imeli še varnostno kopijo vseh naših podatkov.

Ko se torej pokvari trdi disk, kar naenkrat nastopi strah, kaj vse je na disku sploh bilo. Začne se preverjanje in pregledovanje, ali imamo morda te iste datoteke shranjene še kje druge, da bi si lahko oddahnili. Če pa temu ni tako, se je treba lotiti reševanja podatkov.

Podatki na okvarjenem disku

Marsikdo zmotno misli, da na računalniškem disku ni podatkov, če jih računalnik ne zazna. To ne drži. V resnici velikokrat podatki ali vsaj delčki podatkov ostanejo na disku, vendar so lahko tudi ti poškodovani, zato ni nujno, da se bo dalo obnoviti čisto vse. Prav tako pa je zelo težko dostopati do njih oziroma jih sploh najti.

Za to je potrebna posebna oprema, kakršne nimajo niti v večini običajnih računalniških servisov, saj je zanje pogosto predraga. V za to specializiranem računalniškem servisu pa je takšna oprema več kot nujna. Več o tem in pa tudi o samem procesu reševanja podatkov si lahko preberete na spletnem naslovu, ki ga najdete, če sledite povezavi v besedilu zgodaj.

Objave iz iste kategorije: