Če bi vas vprašali, kaj so naravna števila, bi odgovor na to vprašanje najbrž večina med vami vedela. Če pa bi vam napisali računski izraz z naravnimi števili z več oklepaji, pa bi se najverjetneje komu že zataknilo. To je zlasti odvisno od tega, kako vešči ste v matematiki.

Naravna števila so del matematične snovi v šoli. Učenci se s takšnimi števili srečajo že zelo zgodaj v osnovni šoli. Če jih ne usvojijo dobro, imajo praviloma z matematiko ves čas težave.

Računske naloge z naravnimi števili

Naravna števila v matematiki pa tudi sicer predstavljajo samo eno vrsto števil. Vsa števila so lahko vključena v nekoliko zahtevnejše oziroma bolj kompleksne računske izraze. Za pravilni izračun naloge je treba poznati nešteto pravil.

Učencem pogosto večje težave povzročajo tudi besedilne matematične naloge, pri katerih je potrebno iz njih izluščiti bistvo oziroma besede pretvoriti v matematične simbole.

Razlaga naravnih in drugih števil

Naravna števila učence pri matematiki spremljajo skozi vse šolanje. Kasneje se jim priključijo še cela števila, racionalna števila, imaginarna števila. Vsa števila se med seboj povezujejo. To pomeni, da morate za reševanje kompleksnejše naloge vedeti vsa pravila za vse vrste števil.

Razlaga naravnih in drugih števil mora biti kar se da preprosta in jasna. Na to se ozirajo tudi učitelji matematike. Če ti pri svoji razlagi niso dovolj učinkoviti, to lahko hitro opazijo pri rezultatih kontrolnih nalog ali pri ustnem spraševanju. Po drugi strani pa so za nerazumevanje snovi lahko krivi tudi učenci, ker niso dobro poslušali razlage ali ker so pri pouku manjkali. Ne glede na situacijo, je vsako matematično snov potrebno čim hitreje nadoknaditi. Če ne drugače, si je treba najti strokovno pomoč, na primer dobrega inštruktorja za matematiko.

Spletno iskanje inštruktorjev za matematiko

Če v svoji bližini ne poznate osebe, ki bi vam lahko učinkovito pomagala pri učenju matematike, si jo lahko najdete kar preko spleta. Izbrani inštruktor vam bo z veseljem in na prav poseben način razložil, kaj so naravna števila in še druge matematične snovi.

Objave iz iste kategorije: