Vsi vemo, da je nenehno razvijanje znanja in razumevanja sveta nekaj, za kar bi morali težiti. Siva realnost je žal takšna, da to ni najlažje premostiti problem. Na srečo nam napredek v tehnologiji omogoča pridobivanje dragocenega znanja, ne da bi zapustili dom ali kopali po neštetih knjigah. Spletno usposabljanje je lahko točno tisto, kar potrebujemo za nadaljnji osebni in profesionalni razvoj.

Spletna platforma – prihodnost usposabljanja?

Izobraževanje je eden zadnjih vidikov našega življenja, ki se preseli v spletno sfero. Čeprav je res, da spletni oziroma ‘dopisni’ tečaji obstajajo že dolgo, pa je pandemija 2020 vsekakor pospešila digitalizacijo pridobivanja znanja.
Učne platforme so bile v središču te revolucije. In z dobrim razlogom! Spletna prizorišča, ki so jih postale različne platforme za spletno učenje, so ponujala dobro razmerje med priročnostjo in praktičnostjo.

Rezidenčni tečaji so vedno imeli omejeno razpoložljivost, bodisi zaradi strogega urnika, dostopa do fizične lokacije ali omejenega števila mest in pogosto temu primerno visoke cene. To je izključilo ljudi z manj sredstvi, ki živijo v manjših mestih, delajo nestandardne ure in še več.

Razpoložljivost tečajev prek platform je zmanjšala številne od teh pomanjkljivosti. Udeleženci se lahko nahajajo kjer koli na zemlji, razpoložljivi tečaji imajo veliko večji cenovni razpon in nekatere tečaje je mogoče zaključiti tudi kadar koli v dnevu.

Vendar pa je včasih mogoče naleteti na tečaje, katerih cene se zdijo nesorazmerne s ponujenim znanjem, ponujajo nerealne rezultate ali pa so na zapletenih platformah. Zato si je vredno vzeti nekaj časa in zagotoviti, da bo naš izbrani tečaj vreden našega časa in denarja.

Na kaj paziti?

Preden iščete določen tečaj, je vredno najti zaupanja vredne platforme. Ta korak naj bo vedno prvi in ​​najpomembnejši.

Znakov zaupanja vredne platforme je več. Najlažji način je, da za priporočila vprašamo zaupanja vredne prijatelje, sodelavce in družinske člane. Obstaja velika verjetnost, da je nekdo med njimi že šel skozi postopek in bo lahko ponudil nekaj priporočil ali opozoril. Prav tako je vredno preveriti, ali imajo naši najljubši spletni razvijalci kakšna priporočila ali ponudbe.

Če naletite na platformo, o kakovosti katere niste prepričani, je vredno kritično pogledati njihovo spletno stran in distributerje. Samo zato, ker gre za malo znano platformo, še ne pomeni, da ne ponuja kakovostnih tečajev!

  1. Upoštevajte, ali je vidna kontaktna številka službe za pomoč strankam ali e-poštni kontaktni obrazec.
  2. Ocenite točnost opisov tečajev. Dobro je, če vključujejo podrobnosti o načrtovani dolžini, spretnostih, ki jih poučujejo, ali soliden uvod v temo, ki se poučuje.
  3. Če se v njem pojavijo kakršna koli dejstva, jih je vredno preveriti glede točnosti. Na ta način lahko že na začetku presejemo zastarela znanja.
  4. Pri nakupu tečajev pri zunanjem distributerju si je vredno ogledati spletno stran prodajalca. Če gre za znano in zaupanja vredno trgovino, obstaja večja verjetnost, da je tudi platforma vredna zaupanja.
  5. Ugotovite, kdo so razvijalci tečajev. Nič nenavadnega ni, da so to bolj ali manj znani strokovnjaki in navdušenci nad tematiko. Včasih pa imamo morda opravka z nepovezanim amaterjem.

Ob upoštevanju teh dejavnikov bi morali biti sposobni izločiti nezanesljive platforme in izbrati samo tiste, ki izpolnjujejo zgornja merila. Lahko pa tudi preskočimo ta dolgotrajen proces in usmerimo naše digitalne korake proti platformi Webinar Universe!

Webinar Universe – vaša platforma

Webinar Universe je izobraževalna platforma, osredotočena na visokokakovostne, praktične webinarje, ki jih ustvarijo ekipe strokovnjakov, odgovornih za kakovost in pravočasnost informacij, ki jih vsebujejo. To uporabnikom omogoča, da se osredotočijo na pridobivanje znanja in osvajanje novih veščin, ne da bi morali ure in ure preverjati in posodabljati pridobljene podatke.

Poleg tega vse gradivo, ki je na voljo v tečaju, ostane v uporabniškem računu, tako da se lahko vanj po potrebi vrnete, ponovite določena poglavja ali celoten tečaj usposabljanja. Tudi po zaključku vse ostane v uporabniškem računu.

Ustvarjanje računa je povezano s prijavo na tečaj. Preprosto se prijavite na spletni seminar po vaši izbiri in nato aktivirajte kodo, ki jo prejmete. Dostop do webinarja je možen tudi nakup preko preverjenih distributerjev.

Konec koncev je vse, kar morate storiti, to, da počasi zaključite tečaj z uporabo spletnih seminarjev, materialov in razpoložljivih orodij!

Je vredno?

Spletni seminarji, ki so na voljo na platformi Webinar Universe, se ukvarjajo s praktičnimi spretnostmi, ki jih lahko tečajniki uporabijo precej neposredno v vsakdanjem življenju. Večina od njih se ukvarjajo z znanostjo ali tehnične teme, kot so vlaganje, cryptocurrencies ali programiranje. Ne manjka pa tudi tem, povezanih s pisanjem spletnih vsebin, fotografijo ali spopadanjem s čustvi.

Vsi ti tečaji so namenjeni ljudem, ki jih poleg teoretičnega znanja zanima pridobivanje praktičnih veščin, ki jih potrebujejo za uspeh. Vsaka tema je razdeljena na tri ravni, od začetnikov do profesionalcev. To omogoča vsakomur, da najde spletni seminar, prilagojen njegovim potrebam in predhodnim izkušnjam s temo.

Poleg tega ima Webinar Universe industrijski blog, kjer se redno objavljajo zanimiva besedila o temah, povezanih z razpoložljivimi webinarji. Ti vam omogočajo, da spoznate sorodne teme in obogatite svoje znanje popolnoma brezplačno! Navsezadnje znanja nikoli ne moreš imeti preveč.

Osredotočite se na razvoj

Učenje je nekaj, kar bi morali početi vse življenje. Spremembe so nenazadnje stalnica v življenju, prav tako rast! Zato je treba vsaj poskušati slediti našemu hitremu svetu. Na žalost je žalostna resnica ta, da imamo mnogi od nas, ko zapustimo šolo, malo časa, energije in pogosto tudi denarja, da bi si redno širili obzorja, tudi v poklicnem razvoju.

Vendar pa lahko uporaba izobraževalnih platform pomaga premagati te ovire, saj ljudem z vseh koncev sveta in družbenih slojev omogoča pridobivanje znanja, ki bi sicer ostalo nedostopno. Zato je vredno poskusiti izkoristiti to priložnost za razširitev obzorij, pridobitev novih praktičnih veščin in posodobitev informacij, pridobljenih v prejšnjih letih življenja in izobraževanja.

Usklajevanje vsakodnevnih obveznosti z ambicijami se na prvi pogled zdi precej težko. Za tiste med nami, ki ne spadamo v ciljno skupino vikend šol ali tečajev za bivanje, je lahko še posebej težko. V dobi interneta pa se je tudi izobraževanje končno demokratiziralo in postalo dostopnejše večji skupini ljudi. Zato je smiselno izkoristiti priložnosti, ki nam jih ponujajo spletne platforme za usposabljanje, kot je Webinar Universe , in začeti učiti nove spretnosti zdaj!

Objave iz iste kategorije: