Razvoj kamer je močno napredoval v zadnjih nekaj letih. Predvsem pa se je zgodilo mnogo sprememb v tehnologiji, ki jo uporabljajo podvodne kamere. Najbolj opazno je to, da so postale ugodne za nakup ter so izjemne kvalitete. To so majhne naprave, ki so zelo preproste za uporabo. Sprva so bile mišljene za snemanje različnih aktivnosti pod vodo, kot je potapljanje. Sedaj pa so nujna oprema za vse športne navdušence. Omenjenim kameram lahko rečemo tudi športne kamere, ki jih lahko uporabljamo pod vodo.

Kompaktna velikost, ki je zelo priročna

Ena največjih prednosti, ki jih imajo podvodne kamere, je kompaktna velikost. Tako jih lahko pritrdimo na zapestje, čelado, očala, jakno in druge dele oblačil ter telesa. Leče pa imajo narejene tako, da nam nudijo pogled ribjega očesa s fiksnim fokusom. Tako lahko v objektiv ujamemo širok kot dogajanja. Ker je kamera zelo majhna, pa jo lahko uporabimo za zajem videa, kjer navadna kamera ne bi bila primerna.

Podvodna kamera
Ena največjih prednosti, ki jih imajo podvodne kamere, je kompaktna velikost.

Snemanje pri visoki resoluciji 

Dandanes je možno posneti skoraj karkoli s športno kamero. Uporabljajo jih povprečni ljudje, navdušenci nad športom ter profesionalne ekipe za snemanje dokumentarcev. Vse pa uporabljajo POV tehnologijo, kar pomeni, da lahko ujamejo dogajanje pred samo kamero z izredno natančnostjo. To pa jih naredi tudi odlične za snemanje živega oziroma pretočnega videa.

Večina podvodnih kamer pa je zmožnih posneti dogajanje pri zelo visokih resolucijah. Zlati standard je FULL HD ločljivost, vendar pa hitro najdemo tudi naprave, ki lahko snemajo pri 4K in višji ločljivosti. Tako smo vedno lahko prepričani, da vse, kar bo ujel objektiv kamere, bo izgledalo čudovito.

Značilnosti dobre podvodne kamere

Nakup prve kamere za snemanje pod vodo ni vedno lahko naloga. Tudi, če ne poznamo vse terminologije, se lahko osredotočimo na praktične lastnosti same kamere. Tako je pomembno:

Resolucija zajema slike

Ena izmed najbolj pomembnih lastnosti kamer vseh vrst je ločljivost zajema slike. Priporočeno je, da izberemo napravo, ki je sposobna zajeti sliko pri najmanj FULL HD resoluciji. Če želimo res izvrstni video, je 4K zajem slike najboljša izbira.

Preprostost uporabe je ključna

Pri uporabi podvodne kamere je zelo pomembno, da jo lahko uporabljamo brez večjih težav. Tako je dobro, če so vsi gumbi dobro razporejeni, ter da so dostopni za dotik. 

Podpora za aplikacije

Večina modernih podvodnih kamer ima možnost, da se povežejo s telefonom, tabličnim računalnikom ali prenosnikom s aplikacijo. Tako imamo olajšan pretok videa v živo in druge aktivnosti. Seveda to ni pogoj, je pa velika prednost, saj bomo imeli namenski program za urejanje videa.

Na spletni strani www.wayteq.si lahko zasledimo vrhunske športne in druge kamere. Obenem pa lahko izbiramo med odličnimi napravami za navigacijo.

Objave iz iste kategorije: