Imate v vašem avtomobilu vedno premalo prostora? Bi ga radi nekoliko povečali? Za to skrbijo strešni kovčki, ki niso priročni zgolj takrat, kadar se odpravljamo na dopust, v prtljažni prostor pa ne moremo spraviti tako vse opreme za kampiranje kot tudi vse, kar potrebujejo naši najmlajši.
Strešni kovčki se obnesejo tudi takrat, kadar se odločimo za kakšno športno aktivnost, ki zahteva nekaj več opreme. Torej so popoln avtomobilski dodatek tako za na pot kot za šport.

Kakšen strešni kovček izbrati?

Vsekakor je potrebno najprej razmisliti o tem, kakšno vsebino bo imel najbolj pogosto vaš strešni kovček, saj je od tega odvisno, kako velikega potrebujete. Razmislite tako o količini prtljage, kot tudi o njeni obliki. Če boste na primer na sani avtomobila namestili svoj kajak, v strešni kovček pa bi radi pospravili vesla, neoprensko obleko in druge potrebščine, potem morate imeti v mislih predvsem dolžino vesel. Pri športih, kjer je oprema mokra, je to bistvenega pomena – moker sup, vesla, smučarske čevlje, potapljaško obleko in podobno gotovo ne velja voziti v prtljažniku avtomobila, saj boste vsega zmočili. Res je – strešni kovčki imajo prednost prav v tem, da s športno opremo manj uničujete svojega jeklenega konjička. Tako, kot ga manj uničujete, če se redno uporabljajo pokrovi platišč, ki nudijo zaščito platišč.

https://www.youtube.com/watch?v=DAQZeC_X8X4

Razmišljate o tem, da so strešni kovčki dragi, in bi zato veljalo kupiti rabljenega? Res je, tako lahko veliko prihranite, in nič ni narobe, če ste varčni z denarjem, poleg tega pa s ponovno uporabo že rabljene reči tudi pomagate ohranjati okolje. Vendar pa pazite, da strešni kovček nebo poškodovan (razpoke in tesnila), prav tako pa ne kupite preveč starega. Prvi strešni kovčki namreč niso bili oblikovani kaj prida aerodinamično, zaradi česar lahko otežujejo vožnjo. Avto bo zaradi neoptimalnega upora počasnejši oziroma bo imel večjo porabo goriva, prav tako pa boste med vožnjo slišali, kako zrak kar žvižga mimo strešnega kovčka.

stresni-kovckek-1

Kovček naj bo torej potrebnih dimenzij, aerodinamičen, lahek, poleg tega pa naj bo na vašem avtu videti, kot da se mu prilega.

Gremo na dopust…

Potovanja, pa četudi morda zgolj za nekaj dni na morje, pomenijo veliko prtljage. Če nimate s seboj svojih športnih rekvizitov in opreme, potem so strešni kovčki gotovo odlični takrat, kadar se odločite za kampiranje, ter seveda takrat, kadar gre za družinski dopust. Strešni kovčki pogosto prinesejo mirne počitnice – vanje lahko daste skiro, rolko, rolerje, plavutke in masko, igrače za v mivko in vse ostalo, kar bo otroke zamotilo, vam pa bo namenilo nekaj trenutkov oddiha.

Objave iz iste kategorije: