Za LED svetila ste verjetno že slišali in enako verjetno je, da jih s pridom uporabljate tudi doma ali v katerem koli drugem objektu. Takšna vrsta razsvetljave se namreč ponaša z vrhunskimi prednostmi, ki so vidne tako na kratek kot dolgi rok. Obenem pa so LED luči tudi estetsko zelo privlačne, zato ni nič kaj čudnega, da se za svetila LED odloča vse več kupcev.

Kljub omenjenemu pa je pred nakupom LED razsvetljave dobro še enkrat preveriti, zakaj se jih splača kupiti oziroma uporabljati v najrazličnejših prostorih – tako notranjih kot tudi zunanjih.

Izkoristek in življenjska doba LED svetil

Ste vedeli, da se pri svetilih LED kar 90 % porabljene energije spremeni v vidno svetlobo in samo 10 % v toplotno energijo? Ravno v tem so LED luči v popolni prednosti v primerjavi z drugimi vrstami svetil. Večina energije je torej porabljene za svetlobo, zato so LED svetila bolj varčna.

Dobro je vedeti tudi to, da je življenjska doba svetil LED lahko tudi do 50000 ur oziroma 100000 ur in več, a po 50000 urah upade njihova svetilnost. Ena od največjih prednosti tovrstne razsvetljave je torej ta, da v resnici nikoli ne nehajo svetiti oziroma ne pregorijo.

Varnost in stroški vzdrževanja svetil LED

LED svetila se le minimalno ogrevajo. Na takšen način se lahko izognete številnim nevšečnostim. Varno rokovanje zagotavlja nizka delovna napetost in zadostuje varnostnim zahtevam.

LED svetila so varčna naložba za vaš dom
LED svetila so varčna, imajo dolgo življenjsko dobo, ne potrebujejo vzdrževanja in so tudi estetsko zelo privlačna.

Ker so LED svetila robustna in ker imajo torej zelo dolgo življenjsko dobo do njihove zamenjave načeloma ni prav nobenih posebnih vzdrževalnih del. To je še ena od zelo velikih prednosti, ki se zlasti pokaže v prometu. V tem primeru vzdrževalna dela namreč lahko predstavljajo zelo visoke stroške. V primeru uporabe LED razsvetljave pa torej tega ni.

Izdelava LED luči

Za LED svetila velja, da so izdelana iz ekološko neoporečnih materialov. Omogočajo možnost spreminjanja barvne svetlobe.

Oglejte si video kako izdelujejo LED luči

S pomočjo elektronskega krmiljenja se lahko LED lučem znižuje moč svetilnosti. To pomeni, da lahko na primer pri svetilkah v naseljih določite 100 % svetilnost v času od mraka do polnoči, kasneje pa svetilnost zmanjšate na 50 %. To se lahko programira za celo leto vnaprej.

Objave iz iste kategorije: