Se sprašujete, kaj podariti predšolskemu otroku, ki ima rad aktivno igro? Odlična možnost je skiro Globber, saj tako otroku hkrati priskrbite gibalno igračo, s katero se bo odlično zamotil, se več gibal zunaj, hkrati pa tudi razvijal svoje motorične sposobnosti. Ker so skiroji zadnja leta eno najljubših otroških prevoznih sredstev, saj jim omogočajo samostojnost pri gibanju, bo vaš otrok gotovo navdušen. In ker skiro Globber ni povsem običajen skiro, boste nad njim navdušeni tudi vi: vožnja z njim je namreč po meri otroka in njegovih spretnosti.

Skiro Globber odlikuje premišljena zasnova

V marsikateri športni trgovini vam bodo ponudili skiroje, ki zahtevajo veliko spretnost pri vožnji in so bolj kot najmlajšim namenjeni šolarjem oziroma najstnikom, v otroških trgovinah pa so običajno na zalogi skiroji za najmlajše, ki delujejo kot igračke in s katerimi je vožnja nerodna, pa tudi vzdržljivost takega skiroja je vprašljiva. Skiro Globber pa je nekje vmes: izdelan je trpežno in zagotavlja odlično vožnjo, ni videti kot igrača za malčke, nudi pa enostavno vožnjo, ki jo tudi predšolski otroci hitro obvladajo. Namenjen je otrokom od tretjega do šestega leta (oziroma od telesne višine 95 cm do telesne teže 50 kg).

globber-3

Skiro Globber se ponaša z dvema kolescema spredaj, zaradi česar je od navadnih skirojev bolj stabilen, poleg tega pa je spredaj opazen tudi gumb, ki omogoča zaklepanje krmila. Najmlajši in najmanj izkušeni morajo tako poskrbeti zgolj za nekaj ravnotežja in poganjanje, večji otroci pa lahko skiro Globber tudi hitreje poženejo in ob tem delajo zavoje – a za to ni potrebno obračanje krmila, temveč zgolj naklon telesa. Skiro Globber se namreč odziva na nagib telesa oziroma prenos teže in ob njem vodi v zavoj, zaradi česar je hitro odziven, padcev pa je veliko manj kot pri klasičnih skirojih, kjer se prednje kolo obrača skupaj z obračanjem krmila.

Skiro Globber ima na zadnjem kolesu tudi zavoro – z njo otrok enostavno zmanjša hitrost oziroma se ustavi.

Tudi na skiro po pameti!

Skiro Globber s svojo inovativno zasnovo skrbi za veliko užitka v vožnji in enostavno »navigacijo« po domači zelenici, dvorišču ali pločniku, seveda pa velja, da je potrebno kljub temu poskrbeti za osnovno varnost. Tudi triletnika, ki skiro požene le pred hišo, zavarujte s čelado in ščitniki. Igra in vožnja naj bosta vedno varni!

Hubelino Pi proga. Gradnja zahteva veliko kreativnosti in spodbuja razvoj prostorskih zaznav, logičnega in analitičnega razmišljanja ter opazovanja enostavnih fizikalnih zakonitosti. Preberi več …

Objave iz iste kategorije: