Lepota, ki je bila v starih civilizacijah predvsem pokazatelj zdravega telesa ali družbenega statusa, je v dvajsetem stoletju postala predvsem domena žensk. »Lepši spol«, ki naj bi bil tudi bolj krhek in estetsko dovršen, se je jasno ločil od »močnejšega spola«, kjer so bili v ospredju povsem drugi atributi, predvsem finančni položaj. Konec preteklega stoletja in predvsem novo tisočletje pa sta prinesla povsem drug pogled.

Lepota ni več nekaj, s čemer bi se ukvarjale zgolj ženske, saj jo pogosto spet izenačujemo z zdravjem, marsikomu pa pomeni tudi povsem enostavno urejenost in skrb zase. Prav zato se za nego telesa in obraza pogosto spet odločajo tudi moški, in v želji po njej lahko zavijejo tudi v Beaute kozmetični salon Maribor.

Kakšne lepote si želijo moški?

Standardi lepote se vedno znova spreminjajo, in moškim kot tradicionalno »močnejšemu spolu«, so trendi zadnjih let pisani na kožo. Za lepo se namreč smatra mišičasto telo, kar pomeni, da jim je lepotne ideale veliko lažje doseči – moški imajo že po naravi več mišične mase in manj maščobnega tkiva kot ženske. Poleg vadbe in pravilne prehrane, ki vodita k izklesanemu telesu, pa je potrebno poskrbeti tudi za dodatno nego.

V Beaute kozmetični salon Maribor pridejo moški vse pogosteje zaradi nege kože ter manikure. Tudi moški si namreč želijo ohraniti mladosten videz, za kar je potrebno kožo primerno čistiti, hraniti in seveda zgladiti, pri tem pa se ne uporabljajo povsem enaka sredstva kot pri ženskah, saj ima moška koža drugačne značilnosti. Je na primer debelejša kot pri ženskah, ima drugačen pH … Za nego se torej uporablja specialna kozmetika, primerna prav zanje.

 

Kaj pa manikura? Moške roke so pogosto grobe oziroma zdelane od fizičnega dela, zato potrebujejo veliko nege. Kožo je potrebno dobro mehčati, preprečevati grobe zaplate in razpoke.

Kaj si o tem mislijo ženske?

Kadar ženske, ki obiskujejo Beaute kozmetični salon Maribor, v njem prvič srečajo moškega, ki je prišel na nego, so nekoliko presenečene. A le za trenutek. Večina jih namreč priznava, da tudi njihovi partnerji precej dobro skrbijo za nego svojega telesa in obraza, vendar se tega večinoma lotijo doma.

Ženske imajo rade urejene moške, kar pomeni, da od njih pričakujejo tudi zdepilirano oziroma obrito telo, mehke roke in stopala, nego telesa z losjoni, skrb za gube okoli oči s kremo … Če je to standard, je vsekakor bolje, da moški obišče salon, kjer uporabljajo primerna sredstva za moške, kaj ne?

Prednosti klasičnih ročnih ur. Na izbiro imamo klasične, moderne, hip, športne in druge izvedbe ur. Vsaka ima svoje prednosti in slabosti ter svoj unikatni stil in obliko. Preberi več …

Objave iz iste kategorije: