S pomladjo prihaja čas za urejanje vrtov in okolice, zato poiščite svoje orodje in se lotite dela. Za nego žive meje, ligustra in pušpana so najbolj primerne električne, baterijske ali motorne škarje za živo mejo. Električno orodje je odlična izbira za hitro in enostavno urejanje okolice vašega doma, saj ga poganja konstantna električna energija. Tako boste lahko brez skrbi obrezali vse grmičke in žive meje okoli vašega doma s hitrostjo in učinkovitostjo.

Škarje za živo mejo z daljšim rezilom vam omogočajo hitro in učinkovito obrezovanje.

Grmovnice in žive meje na vrtu oblikujemo zaradi estetskih in higienskih učinkov, zaradi česar je še posebej pomembno, da imajo električne škarje vedno dobro nabrušeno rezilo, kar omogoča hitro in kakovostno obrezovanje. Husqvarna predstavlja električne škarje za živo mejo, ki se ponašajo z odlično rezalno močjo in inovativno opremo, kar navdušuje uporabnike.

Na trgu lahko izbirate med dvema vrstama škarij za urejanje okolice: električnimi in motoriziranimi. Električne škarje zagotavljajo manj hrupa med urejanjem okolice, medtem ko motorizirane ponujajo večjo moč, ki lahko reže debele veje. Električne škarje so učinkovite pri rezanju grmičevja, ki ima v povprečju veje debeline do 8 mm. Če pa želite urejati zelenico okoli robnikov, priporočamo uporabo akumulatorskih škarij za travo in obrezovanje.

Električne škarje za živo mejo

Pri nakupu električnih škarij za živo mejo je pomembno upoštevati, kaj želite z njimi urejati. Akumulatorske škarje so bolj primerne za urejanje velikih površin živih mej, saj so bolj mobilne in se lahko na posestvu hitro premikate, kar vam bo prihranilo čas. Poleg tega je pomembno, da izberete lahke škarje, saj bo to pospešilo vaše delo in zmanjšalo obremenitev telesa. Bolje je kupiti orodje priznane blagovne znamke, ki je nekoliko dražje, saj boste tako zagotovili brezhibno in dolgoročno delovanje. Pri nakupu poceni orodja pa se lahko med delom pokvari in povzroči dodatne težave.

Škarje za obrezovanje žive meje se ne razlikujejo samo po viru energije, dolžini in obliki rezil. Pomembno je tudi, kakšen motor imajo ter kolikšno težo oz. maso imajo. Če bomo obrezovali debelejše veje, potem bodo primernejše škarje z močnejšim motorjem ter večjim razmikom med rezili. Pri izbiri prave velikosti škarij pa je pomembno upoštevati, kaj bomo obrezovali in katera teža škarij je za nas najprimernejša. Na voljo so različne velikosti in mase, ki se gibljejo od 0,5 kg pa vse do 4,5 kg.

Pri izbiri vrtnega orodja bodite pozorni na moč in kakovost izdelave

Če potrebujemo vrtno opravilo, ki zahteva večjo moč in dlje časa delovanja, je priporočljivo izbrati električno orodje. Ta vrsta orodja omogoča neprekinjeno delovanje brez prekinitev in se pri tem ne pregreva. Uporaba kakovostnih škarij, rezalnikov ali drugih vrtnih orodij lahko zagotovi zanesljivo in učinkovito urejanje vrta ali druge površine. Vrtno orodje bi moralo imeti tudi ergonomsko oblikovan ročaj za udobno držanje. Pri električnih orodjih so običajno vsi ročaji oblikovani ergonomsko in prevlečeni z gumo, da se orodje ne drsi iz rok. Nož za obrezovanje mora biti močan in oster, da bo trajal dolgo časa in rezal tudi debele veje. Pri električnih škarjah je zelo pomembno, da ima visoko hitrost premikanja rezila, kar zmanjša tresenje orodja. Poleg tega bi moralo orodje vključevati tudi torbo za prenašanje, da bi bilo prenašanje iz enega dela vrta na drugega čim bolj priročno.

Objave iz iste kategorije: