Opremljate pisarne ali poslovne prostore? Potem nikar ne pozabite zagotoviti dobre osvetlitve na delovnem mestu! Prav vsak zaposleni mora imeti dobro osvetljeno delovno površino. To mu omogoča nemoteno in zbrano delo, ne glede na to, kaj počne. Tudi za delo z računalnikom je nujno potrebna osvetlitev! Pravzaprav na vsako delovno mizo sodi tudi kakovostna in moderno oblikovana namizna svetilka. Kakovost poskrbi za dobro osvetlitev, moderno oblikovanje pa za lep izgled. Če vas zanima, kje kupiti takšna svetila po ugodnih cenah, pa berite dalje!

Samo stropne in stenske luči niso dovolj!

Kakovostna osvetlitev je pri opremljanju bistvenega pomena. Tega se na srečo arhitekti in notranji oblikovalci dobro zavedajo, zato načrtovanju električnih inštalacij in osvetlitve namenjajo posebno pozornost. Enako pa bi morali ravnati sami, ko se lotevamo opremljanja v lastni režiji. Svetloba je še posebej pomembna pri delu. Od nje je namreč odvisna zbranost, koncentracija pa tudi splošno počutje. Najboljša je naravna svetloba, če pa te ni mogoče zagotoviti dovolj, je treba poskrbeti za dodatno osvetlitev. Namizna svetilka je namenjena osvetlitvi delovne površine oziroma mize, zato mora biti vsaka miza opremljena z njo.

Žal se tega marsikdo ne zaveda in meni, da so za dobro osvetlitev dovolj že druge luči v prostoru. To ne drži. Stropne in stenske LED luči so namenjene osvetljevanju celotnega prostora. Za osvetlitev mize oziroma mesta, kjer delamo, pa poskrbi namizna svetilka. Slednja namreč poskrbi za bolj usmerjeno svetlobo, kakršno zahteva natančno delo, pri katerem bolj napenjamo oči. To velja na primer za delo z računalnikom, branje, pisanje in podobna dela. Zato namizna svetilka ne sodi le na delovno mizo v službi, ampak tudi doma. Sploh pa je pomembno, da jo imajo na svoji pisalni mizi šolarji.

Na kaj paziti pri nakupu?

Vsaka namizna svetilka mora biti nastavljiva. Tako lahko osvetlimo točno tisti del delovne površine, na katerem delamo, pa naj si bo to tipkovnica ali list papirja pred nami. Čim večjo fleksibilnost omogoča, boljša je. Prav tako pa mora nuditi dovolj močno svetlobo. Za zbrano in natančno delo je ta namreč nujna. Da jo boste še rajši uporabljali, pa je pomembno tudi to, kako je oblikovana. Izberite čim bolj minimalistično! Ne le zaradi videza, ampak tudi zato, ker boste iz nje lažje obrisali prah. Pravi naslov za moderne namizne svetilke po ugodnih cenah pa je volino.si.

Objave iz iste kategorije: