Majhni in veliki psi potrebujejo prehrano z visoko vrednostjo hranilnih snovi. Njihovi predniki so bili volkovi, zato si še dandanes z njimi delijo veliko značilnosti. To je tudi razlog, da se pogosto poraja vprašanje o najboljši oz. najbolj primerni hrani, ki jim jo lahko ponudimo. Dandanes je znano vedno več prednosti, ki jih ima surova hrana za pse po metodi B.A.R.F. Omenjena hrana vsebuje veterinarsko pregledane sestavine, ki so zelo podobne tem, ki bi jih volk našel v naravi. Vsebuje pa velik delež organskega mesa z raznimi dodatki.

Prednosti surove hrane za pse B.A.R.F

Uživanje primerne prehrane je izredno pomembna za vse pse. Veliko ljudi se ne zaveda tega dejstva in hrani svojega najboljšega prijatelja z generičnimi konzervami in briketi. S tem ni nič narobe, če to počnemo krajši čas. Ni pa dobra rešitev za neprestano hranjenje psa, saj se mu lahko poslabša zdravje ali mu pade moč imunskega sistema.

B.A.R.F. surova hrana za pse vsebuje veterinarsko pregledane sestavine.

Izbira surove hrane za pse je pogosto rešitev, če naš kuža izkuša napihnjenost, ima težave z drisko ipd. Kupimo lahko B.A.R.F hrano, ki je dehidrirana, surova ali pa v obliki priboljškov. Zaradi visoke vrednosti proteinov, malo maščobe in minimalno ogljikovimi hidrati, ima omenjena hrana številne pozitivne učinke na našem psu, kot so:

  • Lepša in bolj sijoča dlaka kožuščka
  • Pes manj smrdi
  • Več energije
  • Bolj čisti zobi
  • Močnejši imunski sistem

Psi obožujejo surovo meso in kosti

B.A.R.F metoda hranjenja psa vsebuje številne surovine. Najbolj pomembni sta meso in kosti. Te seveda lahko tudi pripravimo doma sami, vendar jim s kuhanjem uničimo ključne encime in bakterije. Pri pripravi B.A.R.F surove hrane za pse se zagotovi, da so odstranjene vse škodljive snovi, kot so paraziti. Ker meso ne vsebuje GSO – gensko spremenjenih organizmov, bo naš pes lahko užival v popolnoma naravni hrani.

Omenjeno hrano lahko kupimo v obliki konzerv, klobas, kosmičev ipd. Nekateri lastniki se odločijo, da ponudijo B.A.R.F hrano v kombinaciji s hladno stiskanimi briketi. To je zelo dobra praska, saj tako poskrbimo za popoln obrok za našega psa, kar se tiče okusa in hranilnih vrednosti.

Prehrana močno vpliva na zdravje in počutje našega psa

Veliko ljudi, ki se odloči za surovo hrano za pse, opazi številne pozitivne spremembe pri svojem kužku. Hitro se opazi, da predebeli kužki izgubijo odvečno težo. Obenem pa dobijo bolj svetlečo dlako na svojem kožuhu. Psi, ki trpijo za alergijami, pa se tudi počutijo bolje, saj se v hrani ne nahajajo alergeni, ki so pogosto prisotni v generičnih konzervah in briketih.

Priporočljivo je, da izberemo tudi hladno stiskane brikete za našega psa, saj so po sestavi zelo podobni naravnemu mesu. Obenem pa se v pasjem želodcu hitro razgradijo, kar prepreči napihnjenost in druge težave.

zdrava hrana za pse

Prehranjevanje psov bi moralo vedno potekati ob istem času

Prav vsak, ki ima doma vsaj enega psa, se je verjetno že kdaj vprašal, kako naj bi bila pravzaprav videti zdrava hrana za pse. Takšna hrana namreč močno vpliva na zdravje pa tudi počutje domačega ljubljenčka.

Objave iz iste kategorije: