Precej dolgo časa je bila večina wellness storitev in izdelkov dostopna samo nekaterim posameznikom. V zadnjih letih pa se slednje močno spreminja. Starodobni koncept za wellness, ki predstavlja le nekaj bazenov, penečo kopel ter nekaj dodatnih vaj, počasi izginja. Sodobno zasnovani koncept ponuja precej višjo kakovost življenja.

številni strokovnjaki wellness opredeljujejo torej kot zdrav način življenja, proces ohranjanja in krepitve duševnega, duhovnega in telesnega zdravja. Takšno področje je sestavljeno iz štirih temeljnih sestavin. To so zdrava prehrana, telesno gibanje, duševna dejavnost ter oseba sprostitev. Poleg tega ponuja še lepotno nego telesa. V to pa so vključeni zelo raznoliki programi, ki zelo dobro pripomorejo k skrbi za naše telo, boljši videz, vitalnost in ne nazadnje k izboljšani samopodobi.

Thermana Laško ponuja vse od bazenov in savn do masažnih tretmajev. VIr slike: Thermana Laško

Kdo se najpogosteje poslužuje wellnessa?

Wellness je torej na sploh vse bolj priljubljena storitev, ki se jo lahko poslužuje skorajda vsak. Kljub temu pa mesta s tako imenovanimi spa storitvami obiskujejo predvsem:

 • mladi in ambiciozni povzpetniki,
 • mlade in ambiciozne ženske,
 • zreli uspešneži,
 • uporabniki in uporabnice lepotnih programov,
 • poslovni gostje,
 • mlajši pari in pari srednjih let,
 • zahtevnejši gostje z željo po nadstandardni ponudbi.

Sicer pa je takšen koncept namenjen tako posameznikom kot skupina, družinam, političnim ter gospodarskim organizacijam, občinam. Lahko rečemo, da takšna dejavnost predstavlja skrb za zdravje, lepoto ter sprostitev in velja za eno od bolj pomembnih usmeritev v razvoju ponudbe za prosti čas.

Paketi wellness v Thermani

Pogosto wellness povezujemo s toplicami. Slednjih je pri nas veliko, izjemno priljubljene so laške terme Thermana. V njih so na voljo številni wellness paketi, ki so posebej zasnovani za posameznike, za pare, za družine, za otroke kot tudi za starejše generacije.

V laških toplicah so tako na voljo na primer naslednji wellness paketi:

 • mini in maksi wellness dan,
 • wellness oddih s prijateljicami,
 • kopeli,
 • pivovski velnes.

Kaj ponuja pivovski wellness?

Če si želite velnes spoznati v nekoliko drugačni luči, lahko v toplicah v Laškem preizkusite tako imenovani pivovski wellness paket. V tem primeru se pri tretmajih uporabljajo pivovski izdelki, ki temeljijo na surovini, ki je pridobljena v Pivovarni Laško. Ta nastane kot produkt oziroma ostanek piva. Pivovske tretmaje terapevti seveda prilagodijo glede na različne tipe kože udeležencev.

Za nekatere omenjene tretmaje je na primer značilno, da kožo bolj intenzivno vlažijo, drugi nahranijo. A ne glede na slednje, so primerni tako za mlajšo kot tudi bolj zrelo kožo.

Objave iz iste kategorije: