V lanskem letu sva se z ženo odločila, da je čas za nakup nove kuhinje. Čeprav stara ni bila še tako stara, ob nakupu nisva imela financ za pošteno kuhinjo, zato sva kupila poceni blok kuhinjo, torej iz slabše iverice, brez mehkega zapiranja pa tudi mera je bila takšna, kot je bila in imava na vsaki strani kuhinje cca. 80 cm lukno. Škoda se nama je zdelo, da trpiva takšno kuhinjo, medtem, ko je prostora dovolj in je tudi lep in lepo osvetljen.

Na srečo sva tla zamenjala že pri vselitvi, prav tako pa nisva dajala ploščic na steno, torej večja gradbena dela niso bila potrebna. Tudi priključki so bili več ali manj na svojem mestu, ker sva že takrat vedela, kakšno kuhinjo si nekoč želiva. Želje so še vedno ostale iste. Tudi barvna shema (kombinacija svetlega lesa spodaj ter bež omarice zgoraj) nama je bila všeč obema. Največja težava se je pojavila pri izbiri izvajalca. Jaz sem bil za industrijsko izdelano kuhinjo, kjer je standard izdelave znan in na izdelek velja garancija. Moja žena je želela, da kuhinjo izdela mizar, da bo zares narejena po meri in bo lahko mizar izpolnil vse želje, hkrati pa je bila mnenja, da bo takšna kuhinja cenejša, še posebej, ker jo lahko mizar naredi brez računa.

Ker pri tem vprašanju nisva mogla priti skupaj, sva se odločila, da greva z idejno skico tako v kuhinjski studio, kot tudi k mizarju, in si pridobiva obe ponudbi. Po nasvetu prijateljev sva po ponudbo za industrijsko kuhinjo šla v manjši pohištveni salon v Pivki. Tam so nama predlagali, da naj izbereva kuhinjo Nobilia. Ko smo prodajalcu pokazala, kakšno kuhinjo želiva, je s pomočjo računalnika naredil 3D izris. Elementov v ponudbi je bilo res veliko in prodajalec je lahko izpolnil 99% želja moje žene, tistemu 1% pa se je močno približal. Cena je vključevala tudi vse aparate in je bila zelo dobro.

Nato sva šla k mizarju. Povpraševanje sva poslala trem mizarjem, eden je rekel, da nima časa še vsaj 3 tedne niti za izdelavo ponudbe, enega odgovora nikoli nisva dobila, tretji pa je prišel hitro in to k nama na dom. Ta del mi je bil všeč, saj je v naprej vse premeril, žal pa je bil celoten izris samo skica na roko. O kvaliteti se nisva mogla prepričati, saj ne pozava nikogar, ki bi mu ta mizar izdelal kuhinjo. Cena je seveda vključevala samo leseni del kuhinje in je bila le nekaj 100€ nižja od kuhinje Nobilia z vsemi aparati. Če računamo, da aparati stanejo blizu 2000€, je bil mizar krepko predrag, zato sva se odločila za kuhinjo Nobilia.

Objave iz iste kategorije: