Spet umazani čevlji v avtu

Poletje, zima, jesen ali pomlad – vedno nas ujame nevihta, plundra, stopimo v blato, na čevlje dobimo pesek, rdečo zemljo na plaži ali mivko v peskovniku, ko smo otroka podili iz igrišča. Kot da ni dovolj že to, da bomo morali čistiti čevlje, sedaj bodo umazani tudi naši avto tepihi.

A avto tepihi niso večji problem, kajti lahko se jih zamenja. Preprosto jih vzamete iz vozila, vržete v smeti in kupite nove. Ker niso prav dragi, marsikdo to v resnici naredi, čeprav je čisto mogoče, da bi jih posesali in umili ter uporabljali še nekaj časa.

avto-preproge

Avto tepihi preprečijo marsikaj

Najbolj pomembno je to, da avto tepihi preprečujejo, da bi vozilo umazali s čevlji ali s politjem tekočin, morda izlitjem mleka ali olja iz steklenice in nakupovalne vrečke, ki ste jo postavili pred zadnje sedeže. Če torej ne želite umazati svojega avta, si avto tepihe namestite čimprej, nekateri proizvajalci vozil jih namestijo kar serijsko, vendar to redko, večkrat pa jih prodajalci vozil namestijo v avtomobil in nanje pripnejo svoj logotip in si s tem naredijo dodatno reklamo.

Vendar pa ne gre samo za umazanijo, ki jo prinesemo v avto nehote ali različna politja, temveč tudi za uničenje, ki nastane ob dolgotrajni uporabi ali drgnjenju. Če imate otroka, ki med vožnjo z nogo rad drsa po tleh, bodo robovi na njegovih čeveljčkih hitro napravili mikro in kasneje obsežnejše in vidnejše poškodbe na tleh avtomobila. Avto tepihi lahko to vpijejo vase, preprečijo, da bi se poškodovalo vozilo in namesto tega poškodbo prevzamejo nase. Ko se uničijo, jih torej zamenjate.

Stvar okusa kakšne si vzamete

Osebno so mi bolj všeč tekstilni avto tepihi, vendar so gumijasti bolj praktični. Če sedim v vozilu kjerkoli drugod, kot na šoferjevem sedežu in imam na nogah sandale, jih med vožnjo rad sezujem. Nič kaj ni prijeten občutek boso nogo držati na gumijasti podlogi, medtem ko je veliko prijetnejši, če jo položim na tekstilni avto tepih, sploh če je vem, da je čist in novejši.

A resnica je ta, da ko se morajo avto tepihi očistiti, je gumijaste veliko lažje oprati pod pritiskom z vodo, jih namiliti, še enkrat sprati in postaviti na sonce, kjer se bodo v momentu posušili in se spet so pripravljeni, da se vrnejo v vozilo. Gumi tepihi so v mojem vozilu postavljeni preko tekstilnih in tako imam kar dva zaščitna sloja, ki preprečujete vse prej našteto in omogočata, da hitro očistim vozilo, če pride do neprijetnosti in se zamaže.

Objave iz iste kategorije: