ON site optimizacija spletnih strani omogoča, da je vaša spletna stran bolj visoko pozicionirana na Googlovi strani. Ta se izvaja na sami spletni strani.

Imeti spletno stran ni misija nemogoče. Že za nekaj evrov bodo strokovnjaki poskrbeli, da bo vaša stran izgledala profesionalno in privlačno. Pa vendar izgled ni dovolj. Stran mora biti tudi funkcionalna. Zakaj? Zagotovo si želimo, da ko iskalec vpiše ključno besedo v iskalnik.

Če želimo, da je naša spletna stran čim višje pozicionirana na Googlovih rezultatih iskanja, potem moramo poskrbeti za ON site optimizacijo spletnih strani. Ta se izvaja na sami spletni strani. Kako pa poteka? Za on site optimizacijo spletnih strani moramo poskrbeti za čim bolj pogosto pojavitev ključnih besedil.

Ključne besede predstavljajo temelj za optimizacijo spletnih strani. Zato se te morajo pojaviti v določenem razmerju. To je glede na količino ostalih besed, ki se nahajajo na sami strani. Vse te ključne besede se morajo pojaviti v enakem sklonu. Ob enem pa moramo paziti, da ne bomo pretiravali s ključnimi besedami. Če jih preveč navajamo bo to imelo ravno obraten učinek. Naslednji korak je ustrezno ime za menije. Menijske postavke naj prav tako vsebujejo ključne besede. To pa predvsem za obiskovalce. Ti bodo na ta način lažje odkrili iskano vsebino.

Spletne strani ponavadi vsebujejo veliko slik. In ravno tu je še veliko možnosti za on site optimizacijo spletnih strani. Slikam lahko damo poljubno ime in tudi to je lahko sestavljeno iz ključnih besed. Le paziti je potrebno, da slike ne bodo upočasnile odpiranja spletne strani.

Naslednji korak je uporaba ustreznih URL povezav. Tudi te naj bodo opremljene s ključnimi besedami. Po vsem tem pa je potrebno poskrbeti še za spletne pajke. Te naravnost obožujejo meta podatke. To poglavje sodi pod tehnično on site optimizacijo spletne strani. Če boste vse to upoštevali bo spletna stran imela zelo dobre možnosti za visoko uvrstitev na vrhu Googlovih rezultatov.

Objave iz iste kategorije: